Beļavskis: Mūsu rīcībā ir trīs vārtsargi, Kalniņu varam pieteikt jebkurā brīdī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Psiholoģiski un profesionāli mēs esam gatavi cīņai ar Kanādu,» pirms pasaules čempionāta atklāšanas cīņas otrdien sarunā ar TVNET sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis. Komandas vecākais trenerus arī pastāstīja par situāciju ar vārtsargu Kristeru Gudļevski un uzbrucēju Miku Indraši.

Šā rīta treniņā piedalījās divi vārtsargi un 12 laukuma spēlētāji. Mūsu komandas galvenais treneris neslēpa, ka bija izbrīnīts par kuplo apmeklējumu, jo spēļu dienā parasti slido rezervisti un tikai daži brīvprātīgie. «Esmu pārsteigts. Puišiem bija gribēšana. Katrs gatavojas profesionāli un pēc saviem ieskatiem. Bija lieliski, ka zēni paslidoja.»

«Psiholoģiski un profesionāli mēs esam gatavi cīņai ar Kanādu,» skaidroja Beļavskis. «Tomēr spēle ievieš savas korekcijas. Mums ļoti svarīgs būs mača sākums. Spēles gaitā skatīsimies un lemsim par kaut kādām iespējamām taktiskām izmaiņām.»

Ceturtdien no AHL uz NHL tika nosūtīts vārtsargs Kristers Gudļevskis. Treneris atzīst, ka izprot Tampabejas «Lightning» lēmumu. «Mēs nesteidzamies. Situācija ar Gudļevski ir skaidra. Mūsu rīcībā tagad ir trīs vārtsargi, Jāni Kalniņu varam pieteikt jebkurā brīdī.»

«Mēs rūpīgi izvērtēsim situāciju un ar dakteriem pieņemsim lēmumu par Mika Indraša dalību. Arī viņš pats pastāstīs par savām sajūtām un gatavību. Tomēr ceram, ka šajā turnīrā viņš varēs palīdzēt izlasei,» pastāstīja Beļavskis.

Mačs pret Kanādas izlasi sāksies piektdien plkst. 17:15 pēc Latvijas laika. Dienu vēlāk mūsu hokejisti tiksies ar mājiniekiem Čehiju.

LHF valde 27. aprīļa valdes sēdē par valstsvienības uzdevumu gaidāmajā pasaules čempionātā noteica iekļūšanu labāko desmit komandu pulkā. Izlases mērķi paliek nemainīgi – iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Čehijā norisināsies no 1. līdz 17. maijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

Latvijas izlases spēļu kalendārs pasaules čempionātā

DatumsLaiksSpēle
1.5.2015.17:15Kanāda - Latvija
2.5.2015.21:15Latvija - Čehija
4.5.2015.17:15Latvija - Zviedrija
6.5.2015.17:15Šveice – Latvija
8.5.2015.21:15Vācija - Latvija
9.5.2015.17:15Austrija - Latvija
12.5.2015.17:15Latvija – Francija
pēc Latvijas laika
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu