Girgensons bijis pārsteigts par asistenta uzšuvi uz sava formastērpa (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons bija pārsteigts, kad ģērbtuvē uz sava Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» spēles krekla ieraudzījis A burtu, kas simbolizē vienības kapteiņa palīgu.

Girgensons par kapteiņa palīgu tika izvēlēts NHL regulārās sezonas pēdējai spēlei, kas bija arī «Sabres» pēdējais mačs šosezon, jo vienība nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

«Palūkojos uz savu spēles kreklus un uz tā bija «A» burts. 20 gadu vecumā to nēsāt uz sava formastērpa ir neatsverama pieredze. Biju diezgan šokēts,» Ziemeļamerikas medijiem izteicies Girgensons. «Bija lieliski to nēsāt kaut uz vienu spēli. Nav svarīgi, ka tas bija pēdējais mačs sezonā.»

«Viņš to bija pelnījis. Viņš smagi strādā un ir labs piemērs, kā ikvienam vajadzētu spēlēt,» paudis viens no Bufalo kluba līderiem Tailers Enīss.

Kā zināms, «Sabres» šosezon bija vājākā vienība līgā, un kluba vadība sezonu nosaukusi par nepieņemamu. Sagaidāms, ka vienība šobrīd atrodas pārbūves procesa sākumā.

«Katrs spēlētājs pārbūves procesā ir nozīmīgs. Domāju, ka šobrīd ejam uz to, lai vienā komandā sakopotu labus spēlētājus un izveidotu labu vienību,» atzinis Girgensons.

Girgensonam šī bija debijas sezona pasaules spēcīgākajā līgā, kurā viņš šosezon aizvadīja 70 spēles, guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -6.

Šo sezonu «Sabres» komanda iesāka neveiksmīgi, un tas novembra vidū noveda pie galvenā trenera Rona Rolstona un ģenerālmenedžera Dārsija Ragīra atlaišanas. Rolstona vietā komandu pārņēma Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, kurš iepriekš to trenēja no 1995. līdz 1997.gadam, otrajā no sezonām saņemot Džeka Adamsa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam trenerim.

Nolans kļuva par galvenā trenera vietas izpildītāju, bet pilnvērtīgu līgumu ar komandu noslēdza marta izskaņā.

Jau drīzumā sagaidāma Girgensona un Nolana pievienošanās Latvijas izlase, kas šobrīd gatavoja maijā paredzētajam pasaules čempionātam Minskā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu