Amerikāņu snovbordists Kocenburgs kļūst par pirmo Soču Olimpiādes čempionu (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Soču olimpisko spēļu čempionu snovborda frīstaila sloupstaila disciplīnā sestdien kļuva amerikānis Seidžs Kocenburgs, tādējādi izcīnot pirmo šīs Olimpiādes zelta medaļu.

Finālsacensībās amerikānis pirmajā braucienā uzrādīja labo laiku, bet otrajā viņam piektā vieta, kas summā ļāva svinēt uzvaru.

Otrajā vietā ierindojās norvēģis Stāle Sannbehs, kurš braucienos uzrādīja attiecīgi vienpadsmito un labāko rezultātu, bet trešā vieta un bronzas medaļa kanādietim Markam Makmorisam, kurš braucienos bija attiecīgi devītais un otrais.

Jāizceļ, ka vēl sestdien vēlākais uzvarētājs Kocenburgs startēja papildu atlases braucienos, lai nopelnītu vietu fināla divpadsmitniekā.

Kā ziņots, olimpiskā sloupstaila trase piedzīvoja vairāku elementu pārbūvi pēc tam, kad treniņu laikā tajos traumas guva trīs sportisti. Kritiena rezultātā piedzīvota atslēgas kaula lūzuma dēļ no sacensībām izstāties spiests bija norvēģis Torsteins Horgmū, kurš bija reāls pretendents uz olimpisko zelta medaļu.

Soču olimpiskās spēles ir pirmās vēsturē, kurās iekļauta snovborda frīstaila disciplīna sloupstails.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu