Koma nostiprinās līderos, Peterhansels deldē deficītu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uzvaru Dakāras rallijreida devītajā posmā starp Čīles pilsētām Kalamu un Ikiki motociklu klasē izcīnīja kopvērtējuma līderis Marks Koma no Spānijas, bet automobiļu klasē ātrākais otrdien bija francūzis Stefans Peterhansels.

Tāpat kā iepriekšējos posmos, arī devītajā laika atstatumi starp līderiem ir gaužām niecīgi. Devītā, 422 kilometrus garā ātrumposma finišā spānis Koma (KTM) tikai par 5:45 minūtēm apsteidza francūzi Sirilu Desprē (Yamaha), kurš, šķiet, beidzot ir apradis ar savu jauno motociklu (iepriekšējos gados viņš pārstāvēja KTM rūpnīcas komandu). Trešais ātrākais bija spānis Huans Pedrero Garsija ar Sherco motociklu. Savam tautietim finišā Ikikē viņš zaudēja precīzi 9 minūtes.

Mazāk veiksmīgs šis posms bijis līdz šim trīs uzvaras ātrumposmos izcīnījušajam Žoanam Barredam Bortam (Honda, Spānija), kurš saņēma 15 minūšu sodu un līdz ar to kopumā no kopvērtējuma līdera Komas pēc šā posma atkāpās par 16:58 minūtēm. Patlaban Barreda Borts Komam kopvērtējumā zaudē 55 minūtes un 36 sekundes, bet trešajā vietā atrodas Žordi Viladoms (KTM, Spānija), taču viņam jācīnās par nepilnu divu stundu atspēlēšanu.

Desprē tikmēr ir atkritis no līdera par divām ar pusi stundām un faktiski par uzvaru var cīnīties tikai ar brīnuma palīdzību.

Automobiļu ieskaitē 422 kilometrus garo ātrumposmu visātrāk nobrauca pieckārtējais uzvarētājs šajā klasē Peterhansels (ALL4 Racing MINI). 2:17 minūtes viņam zaudēja katarietis Nasers al Atija (ALL4 Racing MINI), bet trešais palika spāņu braucējs Nani Roma (ALL4 Racing MINI).

Neveiksmīgs šis posms bija spāņu braucējam Karlosam Sainsam (SMG). Divkārtējais pasaules rallija čempions un 2010.gada sacensību uzvarētājs, kurš ar savu klasiskās piedziņas bagiju mazliet atšķaida nospiedošo MINI dominanci, 9.posmā cieta neveiksmi - 193.kilometrā pēc starta salūza viņa spēkrata piekare un rezultātā ātrumposma finišs sasniegts vien 26.pozīcijā ar zaudētām gandrīz 2 stundām.

Stefans Peterhansels
Stefans Peterhansels Foto: AFP/LETA

Pašreizējā situācija liecina, ka automobiļu klasē būs ļoti sīva cīņa par uzvaru kopvērtējumā. Pēc 9.posmā zaudētajām 11:36 minūtēm Roma Peterhanselu kopējā tabulā apsteidz par tikai 12:10 minūtēm. Trešo pozīciju patlaban ieņem Argentīnas pārstāvis Orlando Teranova (ALL4 Racing MINI), taču viņa iekrātais laika deficīts līdz līdera pozīcijai ir jau 54:33 minūtes.

Kravas auto ieskaitē ātrākie joprojām ir KAMAZ braucēji no Krievijas un nīderlandietis Žerārs Derojs ar Iveco. Ātrākais šajā posmā bija Andrejs Karginovs, viņam 19:07 minūtes zaudēja Derojs, bet trešajā vietā ierindojās Eduards Nikolajevs (+28:47).

Kopvērtējumā līdera pozīcijas šobrīd vēl saglabā Derojs, taču arī viņa gadījumā situāciju nevar saukt par stabilu, jo Karginovs zaudē tikai 13:28 minūtes. Trešajā pozīcijā esošais Nikolajevs gan ir salīdzinoši drošā attālumā, jo nu jau atpaliek par 1:21:41 stundu.

Sacensības šodien turpinās ar 10.posmu, ko veido 58 garš pārbrauciens un 631 km garš ātrumposms. Visiem dalībniekiem distances garums ir identisks ar startu Ikikē un finišu Antofagastā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu