Sainss izvirzās Dakāras rallijreida vadībā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dakāras rallijreida ceturtajā posmā starp Sanhuanu un Čilečito uzvaru automobiļu klasē izcīnīja Karloss Sainss, kurš līdz ar to ir izvirzījies arī sacensību līderpozīcijās.

657 kilometrus garo ātrumposmu divkārtējais pasaules autorallija čempions un 2010.gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Sainss (klasiskās piedziņas SMG bagijs) veica 5 stundās un divdesmit ar pusi minūtēs, par 6 minūtēm apsteidzot vienu no sīvākajiem konkurentiem, francūzi Stefanu Peterhanselu (ALL4 Racing MINI). Trešais ātrākais šā gada Dakāras rallijreida garākajā ātrumposmā bija katarietis Nasers al Atija (ALL4 Racing MINI). Viņš Sainsam zaudēja 9 minūtes.

Pēc ceturtā posma par kopvērtējuma līderi ir kļuvis Sainss, tomēr viņa pozīcijas par stabilām nosaukt nevar nekādā gadījumā. Tikai 2 minūtes un 6 sekundes viņam zaudē cits spānis, Nani Roma (ALL4 Racing MINI), bet Nasers al Atija, kurš patlaban ieņem trešo pozīciju, zaudē vien nepilnas 7 minūtes.

Stefans Peterhansels
Stefans Peterhansels Foto: AP/ScanPix

Motobraucējiem sacīkšu režīmā vakar bija jāveic gandrīz divreiz īsāka distance – 353 kilometri. To visātrāk nobrauca spānis Huans Pedrero Garsija (Sherco). Nieka 29 sekundes spāņu sportistam zaudēja čīlietis Francisko Lopess Kontardo (KTM), bet ar 3 minūšu un 10 sekunžu deficītu ātrumposma finiša līniju šķērsoja trīskārtējais Dakāras uzvarētājs Marks Koma (KTM).

Kopvērtējumā līderpozīcijas pēc ceturtā posma saglabājis spāņu braucējs Žoans Barreda Borts (Honda), 3 minūtes un 10 sekundes viņam zaudē Marks Koma, bet trešais ir Lopess Kontardo, kuru no līderpozīcijas šķir 5 minūtes un 12 sekundes.

Kvadriciklistu konkurencē vakar ātrākais bija čīlietis Ignasio Kasals, otro vietu izcīnīja nīderlandietis Sebastjans Huseini, bet trešais palika urugvajietis Serdžio Lafuente. Kopvērtējumā pirmo trijnieku veido Kasals, polis Rafals Soniks un Huseini, un viņus šķir 13 minūtes.

657 kilometrus sacensību režīmā vakar nācās veikt arī kravas auto ekipāžām. Pārāks pār konkurentiem vakar bija holandietis Žerārs Derojs ar Iveco. Ātrumposma distancē viņš tikai par 2 minūtēm un 1 sekundi apsteidza Andreju Karginovu (KAMAZ) un par 9:04 minūtēm citu krievu Eduardu Nikolajevu (KAMAZ).

Žerārs Derojs
Žerārs Derojs Foto: AP/ScanPix

Smagās tehnikas klasē kopvērtējuma līderis patlaban ir Derojs. Viņš nu jau par 36:12 minūtēm apsteidz tautieti Marselu van Vlītu (MAN) un par 41:11 minūtēm – Karginovu.

Kā zinām, Dakāras rallijreidā brauc arī divas OSCar automašīnas, taču to ekipāžas uz augstām vietām nepretendē. Lietuvietis Benedikts Vanags šobrīd kopvērtējumā ieņem 36.pozīciju, Sainsam zaudējot nepilnas 5 stundas, bet krievs Antons Grigorovs ar Māri Saukānu blakus sēdeklī šobrīd atrodas 52. vietā. Viņi līderim zaudē nu jau astoņas ar pusi stundas.

Ceturtdien Dakāras dalībniekiem jāveic ceļš no Čilečito uz Tukumanu un distance visām klasēm būs identiska – 384 kilometrus garš pārbrauciens un 527 kilometri sacensību režīmā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu