Dakāras otrajā posmā uzvar Sanderlands un Peterhansels

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dakāras rallijreida otrajā posmā starp Argentīnas pilsētām Sanluisu un Sanrafaelu ātrākais motociklu klasē bija brits Sems Sanderlands, automašīnu ieskaitē uzvarēja Stefans Peterhansels, bet kravas auto ieskaitē – Žerārs Derojs.

Pirmdien motociklu un kvadriciklu braucējiem ātrumposmā bija jāveic 359 kilometri un tos visātrāk pievarēja Dakāras rallijreida dalībnieks no Lielbritānijas Sems Sanderlands ar Honda motociklu. Viņš par nieka 39 sekundēm apsteidza čīlieti Fransisko Lopesu Kontardo un par 2 minūtēm – pirmā posma uzvarētāju Žoanu Barredu Bortu no Spānijas.

Motociklu klases ieskaitē līdera pozīciju saglabā Barreda Borts, kuram 2 minūtes un 3 sekundes zaudē Lopess Kontardo un vēl pusminūti Sanderlands. Tikmēr pieckārtējais Dakāras rallijreida uzvarētājs, francūzis Sirils Desprē, kurš šogad brauc ar Yamaha motociklu (iepriekš KTM), pagaidām atrodas vien kopvērtējuma 8.pozīcijā, līderim zaudējot 8 minūtes un 23 sekundes.

Kvadriciklu ieskaitē ātrākais otrajā posmā bija mājinieks Markoss Patronelli, kurš šobrīd atrodas arī kopvērtējuma vadībā, tuvāko sekotāju, tautieti Lūkasu Baneto apsteidzot par 3 minūtēm un 50 sekundēm.

Foto: AP/ScanPix

Automašīnu klasē pirmo uzvaru šā gada Dakāras rallijreida ātrumposmos izcīnīja francūzis Stefans Peterhansels, kura kontā līdz šim 6 uzvaras motociklu ieskaitē un piecas – autosportistu konkurencē. Peterhansels pie sava ALL4 Racing MINI stūres 433 kilometrus garo ātrumposmu veica nepilnās četrās stundās un šajā laikā bija tikai par 46 sekundēm ātrāks nekā spāņu matadors Karloss Sainss, kurš šogad brauc ar klasiskās piedziņas SMG bagiju. Trešais pirmdienas ātrumposmā palika 2009.gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Žinels Deviljērs no Dienvidāfrikas republikas.

Kopvērtējumā līderis pēc pirmajiem diviem posmiem ir Peterhansels. 28 sekundes viņam zaudē Sainss, bet 4 minūtes un 10 sekundes – cits ALL4 Racing MINI pilots, katarietis Nasers al Atija, kurš Dakārā Volkswagen komandas sastāvā ar Race Touareg uzvarēja 2011.gadā.

Dakāras rallijreidā automašīnu klasē startē arī divi OSCar. Ātrākā vakar bija lietuvieša Benedikta Vanaga ekipāža, kas, Peterhanselam zaudējot nepilnas 3 stundas, ierindojās 56.pozīcijā. Otrs OSCar, kura pilots ir Antons Grigorovs, bet stūrmaņa pienākumus pilda Māris Saukāns, finišu sasniedza vien 88.vietā, turklāt, kā redzams kopvērtējuma rezultātu tabulā, Grigorovs/Saukāns ir saņēmuši arī 2 stundu sodu. Pēc pirmajiem diviem posmiem Vanags ieņem 54.pozīciju, bet Grigorovs – 84.

Kravas auto pilotu konkurencē atstarpes starp braucējiem 400 kilometrus garā 2. ātrumposma finišā ir nedaudz lielākas. Ātrākais pirmdien bija holandietis Žerārs Derojs ar Iveco, otrā ar nedaudz vairāk kā 13 minūšu deficītu finišēja KAMAZ ekipāža ar krievu Antonu Šibalovu priekšgalā, bet trešā palika MAN kravas automobiļa ekipāža, kurā pilota loma uzticēta Marselam van Vlītam.

Smagās tehnikas kopvērtējumā līderis šobrīd ir Derojs, un viņam seko van Vlīts un Šibalovs.

Otrdien Dakāras rallijreids turpinās. Sportistiem jāveic apmēram 600 km garš ceļš no Sanrafaelas uz Sanhuanu. Motociklistiem un kvadriciklistiem ātrumposma režīmā nāksies nobraukt 373 km, bet automašīnām un kravas automobiļiem – 301 km.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu