Piedāvā dzeltenās kartītes aizstāt ar noraidījumiem (5)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī nācis klajā ar ideju, ka dzeltenās kartītes mačos varētu aizstāt ar desmit vai 15 minūšu noraidījumu.

Platinī uzskata, ka tādā gadījumā priekšrocības rodas pretinieku komandai konkrētās spēles laikā, nevis no tā iegūst trešā komanda nākamajā cīņā, kā tas ir šobrīd.

Pašreizējie noteikumi paredz, ka sarkanās un divu dzelteno kartīšu nopelnīšanas gadījumā futbolists tiek noraidīts no laukuma uz visu spēli. Vairāku dzelteno kartīšu iekrāšana dažu maču laikā liek spēlētājam izlaist spēles, kas seko kalendārā.

«Taču tā ir tikai ideja. Šobrīd tai jāattīstās un jāredz, vai futbolam tā noder,» izteicies Platinī, kurš uzsvēra, ka vieta UEFA Čempionu līgā būtu jānodrošina arī nacionālo kausu uzvarētājiem. «Tomēr, kad nonākam līdz balsojumam, vairākums šo ideju neatbalsta.»

Agrāk slavenais futbolists Platinī par UEFA prezidentu strādā kopš 2007.gada.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu