Sabonis: Nekāda sporta, tikai sekss

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Leģendārais Lietuvas basketbolists Arvīds Sabonis otrdien, atstājot Kauņas Kardioloģijas klīniku, atzina, ka tuvākajā laikā viņam par aktīvu sportošanu jāaizmirst, bet no patīkamajām lietām viņš varēs nodarboties tikai ar seksu.

Aizvadītajā nedēļā Sabonis pārcieta miokarda infarktu. Šobrīd viņa veselības stāvoklis ir krietni uzlabojies, tāpēc ārsti otrdien nolēma Saboni izrakstīt no slimnīcas.

Pametot slimnīcas telpas, Sabonis izteicās, ka tuvākā pusgada laikā viņš uzklausīs mediķu ieteikumus un tos ievēros.

"Ārsti man teica, ka es nedrīkstu smēķēt, iedzert un spēlēt basketbolu. No patīkamām lietām atlicis tikai sekss," izteicās Sabonis. "Pārējās lietas jādara uzmanīgi. Nedrīkstu celt smagumus. Ar to ārsti laikam domāja svaru bumbas.

Tagad man sevi jāsaudzē pusgadu."

Tāpat Sabonis apstiprināja, ka veselības problēmas nebūs šķērslis viņa kandidēšanai uz Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidenta amatu. Sabonis ir vienīgais kandidāts, un paredzams, ka viņš oktobrī nomainīs līdzšinējo LKF prezidentu Vladu Garastu.

Sabonis pagājušās nedēļas otrdienā Kauņas klīnikā tika nogādāts tieši no sporta zāles. Sportista dzīvību izglābusi operatīva darbība, jo veselības problēmas viņam radušās Kauņas centrā, tāpēc nogādāšana klīnikā, kur visu diennakti dežurē profesionālu kardiologu komanda, nav prasījusi daudz laika.

Sākotnēji informācija par Saboņa veselības stāvokli bija pretrunīga, un daži avoti vēstīja, ka viņam pat divas reizes iestājusies klīniskā nāve. Tomēr vēlāk tika apstiprināts, ka basketbola leģendai steidzami veikta asinsvada stentēšana, proti, ievietots īpašs asinsvada paplašinājums.

Iepriekš Sabonim nekādu problēmu ar sirdi nav bijis. Neskaitot traumas, nav bijis arī citu veselības problēmu.

Jau vēstīts, ka karjeru profesionālajā basketbolā Sabonis beidza 2005.gadā. Šogad viņš kā Lietuvā rīkotā Eiropas vīriešu basketbola čempionāta vēstnieks apceļoja daudzas pasaules valstis un paveica milzīgu darbu.

12.augustā Sabonis kā pirmais lietuvietis tika uzņemts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu