Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Zviedru siena mums par augstu (1)

Jānis Matulis, Sporta žurnālists

​Dažbrīd spēlējot itin labu hokeju, Latvijas izlase tomēr ar diezgan lielu rezultātu pasaules čempionātā Ostravā zaudēja Zviedrijai – 2:7. Pēdējās cerības spēlēt ceturtdaļfinālā vēl palikušas, tad vajag vismaz duci Lāčplēša cepuru, kas pēc spēles tiek pasniegta labākajam hokejistam. Vispirms svētdien jāuzvar Slovākija, bet pēc tam arī ASV. Teorētiski Latvija vēl var spēlēt ceturtdaļfinālā.

Ja man būtu ļauts izvēlēties divas komandas, pret kurām negribētu spēlēt, tad Ostravā tās būtu Zviedrija un ASV. Amerikāņi no NHL šurp atveduši 58 miljonus dolāru vērtus uzbrucējus, bet zviedriem pati dārgākā aizsardzība – 40 miljoni. Ja nu reiz esmu sācis peldējumu skaitļos, tad jānosauc arī otrais – 54 milj. uzbrukums, kas pieder Kanādai un trešais - 30 milj. ir Zviedrijai. Aizsardzībā otrie bagātākie ir amerikāņi (25 milj.), trešie – kanādieši (24 milj.).

Ir treneri un hokeja speciālisti, kuri uzskata, ka ne jau dolāri ir tie, kas spēlē, bet NHL tomēr zina, par ko maksāt un, kā likums, tie, kam prāvāka alga, tie arī meistarīgāk kustina ripu. Kā Kobas Jasa boksa partneris no 2012. gada pasaules čempionāta – Ēriks Karlsons. Šajā sezonā Pitsburgas "Penguins" viņš bijis ceturtais rezultatīvākais spēlētājs – 56 (11+45), atalgots ar 11,5 miljoniem (piektais visā NHL). Viktors Hedmans Tampabejas "Lightning" arī ceturtais rezultatīvākais – 76 (13+63) un 7,875 milj., Rasmuss Dālins Bufalo "Sabres" otrais rezultatīvākais – 59 (20+39) un 6 milj. Minesotas "Wild" aizsargam Jonasam Brodinam (7+20) tikpat miljonu kā Dālinam, cits "Penguins" aizsargs Markuss Petersons (4+26) pelna nieka četrus miljonus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu