Bagatskis: Bija svarīgi, lai Ukraina nesajustu savu spēli (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas izlases basketbolistu uzdevums pirms Eiropas čempionāta spēles pret Ukrainu bija neļaut pretiniekiem sajust savu spēli, pēc pārliecinošās uzvaras sarunā žurnālistiem pauda valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Eiropas čempionāta otro posmu Latvija sāka ar vairāk nekā pārliecinošu uzvaru pār Ukrainu, sagraujot pretiniekus ar rezultātu 85:51. Šī ir Latvijas visu laiku pārliecinošākā uzvara Eiropas čempionātos.

«Galvenais uzdevums pirms spēles bija agresīva pacietība un neļaut ukraiņiem sajust spēli, jo viņi ir ļoti disciplinēta komanda, turklāt viņiem ir labākais tālmetienu procents čempionātā. Viņi met daudz un met precīzi,» sacīja Bagatskis.

Jau vēstīts, ka Latvija šajā mačā realizēja 15 no 29 tālmetieniem.

«Uzbrukumā gribējām balansu starp divpunktu un trīspunktu metieniem. Bija pāris kritisku situāciju, piemēram, pēdējo sekunžu metieni, taču tie bija veiksmīgi. Pateicoties tam, ieguvām pārliecību, un katrs spēlētājs, kurš nāca laukumā, pastiprināja spēli. Man patika, kā šodien strādājām aizsardzībā. Vārda tiešā nozīmē - strādājām. Protams, bez kļūdām neiztikt, bet bija laba aizsardzība un pacietīgs uzbrukums, turklāt pirmajā puslaikā pieļāvām tikai vienu kļūdu. Ar tādu spēli var daudz iegūt,» uzskata Bagatskis.

Kad bija jau iegūts izšķirošais pārsvars, daži spēlētāji vēlējušies uzlabot savu personīgo statistiku, taču, pēc Bagatska vārdiem, tā esot daļa no spēles.

«Pārsteigumu šajā mačā nebija - zinām, ko mēs varam. Mums ir jāspēlē savs basketbols,» sacīja Latvijas izlases galvenais treneris, kurš atklāja, ka pirms spēles ar ukraiņiem neesot bijis nepieciešams īpašs skautings, jo Bagatskis, divus gadus strādājot Ukrainā, jau iepazinis vietējos basketbolistus. «Tas, ko viņi spēlē, nav sarežģīts basketbols. Viņi vienkārši spēlē ar disciplīnu.»

Tikmēr Ukrainas izlases galvenais treneris amerikānis Maiks Fratello vēlējās uzslavēt Latvijas izlasi par labo spēli.

«Latvija spēlēja lieliski, tā ir laba komanda ar labu treneri, turklāt ir teicama kā vienots veselums - kā komanda. Latvieši dominēja katrā spēles aspektā,» izteicās Fratello. «Zaudēt ar 34 punktiem nav patīkami, zinot, cik labi varam spēlēt. Taču devām viņiem iespējas, ko viņi arī izmantoja, turklāt 53% tālmetienos ir augsts rādītājs. Latvijas izlase bija kā sniega bumba, kas ripo lejā no kalna - tik met un trāpa, met un trāpa, kamēr mēs savus metienus trāpīt nespējām.»

Ukrainas valstsvienības galvenais treneris atklāja, ka viņa vadītajai komandai mača gaitā nekādi neizdevās pārņemt kontroli pār spēli. «Taču laiks gatavoties nākamajai spēlei, jo tā nebūs vieglāka par šodienas.»

Piektdien Latviju gaida mačs pret Franciju, bet svētdien būs jāmērojas spēkiem ar Beļģiju.

E apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik pa divām uzvarām ir Francijai un Serbijai, Lietuvas, Ukrainas un nu arī Latvijas kontā ir pa vienam panākumam, bet Beļģija pagaidām cīnās bez uzvarām.

Otrajam turnīra posmam kvalificējās četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts noslēdzās. Komandas uz otro posmu ņem līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Savukārt četras labākās abu otrā posma apakšgrupu vienības dalību Eiropas čempionātā turpinās ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmajā grupu turnīrā savā apakšgrupā izcīnīja otro vietu ar piecās spēlēs izcīnītiem trim panākumiem.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu