K.Bērziņš - visvairāk piezīmju nopelnījušais basketbolists pēc EČ pirmā posma (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš pēc Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmā posma ir visvairāk piezīmju nopelnījušais spēlētājs.

Latvijas valstsvienība pirmo reizi kopš 2001.gada spējusi pārvarēt Eiropas čempionāta pirmo posmu, B apakšgrupā ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņemot otro vietu. Turpinājumā latviešiem vajadzēs spēkoties ar A grupas trim labākajām vienībām - Ukrainu, Franciju un Beļģiju.

Pēc pirmā posma statistikas rādītājos reti kāds Latvijas basketbolists atrodas pirmajā desmitniekā. Tomēr Bērziņam izdevies ieņemt pirmo vietu ne tajā glaimojošākajā sadaļā - nopelnītajās piezīmēs. Latvietis šajā Eiropas čempionātā piecās spēlēs jau nopelnījis 21 piezīmi, par viena noteikumu pārkāpuma tiesu apsteidzot zviedru Jūakimu Šellbumu. Uzreiz aiz labāko desmitnieka vietu ieņem arī Rolands Freimanis, kurš piecos mačos sapelnījis 17 piezīmes.

Tikmēr Latvijas izlases rezultatīvākais basketbolists Kristaps Janičenoks ar vidēji mačā gūtiem 14,2 punktiem ir tikai 18.rezultatīvākais šajā Eiropas čempionātā. Pirmo vietu ar vidēji spēlē gūtiem 21,2 punktiem ieņem Zviedrijas valstsvienības uzbrucējs Džefrijs Teilors. Tomēr Janičenoks iekļuvis labāko tālmetienu izpildītāju desmitniekā - ar iemestiem vidēji 55,6% (desmit no 18) trīspunktniekiem spēlē latvietis ieņem astoto vietu, bet realizētie desmit metieni jeb vidēji divi precīzi tālmetieni mačā ir desmitais labākais rezultāts starp Eiropas čempionātā spēlējošajiem.

Savukārt soda metienus Janičenoks realizējis ar 80,8% precizitāti (21 no 26), kas šajā turnīrā pagaidām ir devītais labākais rādītājs.

Tikmēr Jānis Strēlnieks ir desmitais labākais piespēļu dalītājs - viņš rezultatīvi asistējis 22 reizes jeb 4,4 vidēji mačā.

Komandu vērtējumā Latvijas izlase ir 11. rezultatīvākā vienība starp 24 finālturnīra dalībniecēm - tā vidēji mačā spējusi gūt tieši 73 punktus. Naskākā punktu guvēja savukārt ir viena no nākamajām pretiniecēm Francija, kas vidēji mačā iemet 80,6 punktus. Bet aizsardzībā latvieši ielaiduši 72 punktus, kas ir 12. labākais rādītājs.

Iemestajos tālmetienos Latvijas valstsvienība ir ceturtā labākā, jo spējusi realizēt 42 tālmetienus jeb 8,4 vidēji mačā. Visprecīzākā trīspunktnieku izpildītāja pirmajā posmā bija arī viena no otrā posma pretiniecēm Ukraina, kas trāpījusi 54 metienus jeb 10,8 vidēji spēlē.

Latvijas izlase pirmajā posmā bijusi arī desmitā nesavtīgākā komanda, jo kopumā piecās spēlēs izdarījusi 73 rezultatīvas piespēles jeb 14,6 vidēji spēlē.

Starp 24 Eiropas čempionāta dalībniecēm Latvija izdarījusi visvairāk noteikumu pārkāpumu - tā nopelnījusi 129 piezīmes jeb 25,8 vidēji mačā.

E apakšgrupas iesākumā Serbijai un Francijai ir pa četriem punktiem, Lietuvas un Ukrainas kontā ir pa diviem punktiem, bet Latvija un Beļģija pagaidām ir bez punktiem.

Tikmēr pa trim spēcīgākajām C un D grupas komandām izveidojušas F grupu, kurā sacentīsies Somijas, Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Slovēnijas un Horvātijas izlases.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu