Lietuva zaudē, bet dramatiski notur vietu EČ otrajā posmā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas vīriešu basketbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta pirmā posma pēdējā mačā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai, tomēr dramatiskā cīņā noturēja vietu otrā posma komandu vidū. Tas nozīmē, ka Latvijas izlase otro posmu sāks bez uzvarām.

(Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts; precizēts Latvijas nākamās spēles sākuma laiks.)

Aizvadītajā mačā Lietuvas izlase cieta neveiksmi ar rezultātu 72:78 (18:18, 12:13, 22:26, 20:21). Ja lietuvieši būtu zaudējuši ar vairāk nekā deviņiem punktiem, otro posmu kopā ar Latviju un Serbiju sasniegtu bosnieši, turklāt Latvijas izlase to sāktu ar vienu uzvaru.

Šajā mačā cīņa bija ļoti līdzīga, bet ceturtajā ceturtdaļā laukumā ilgstoši dominēja bosnieši. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Mirza Teletovičs iemeta savu sesto tālmetienu mačā, panākot 72:58, turklāt viņš to paveica brīdī, kad atradās pa vidu starp centra un tālmetiena līniju. Savukārt vēl pēc brīža bosniešiem jau 16 punktu pārsvaru panāca Marko Sutalo.

Uz to ar deviņiem bezatbildes punktiem atbildēja Lietuva, pēdējos no tiem iemetot Linam Kleizam, kad viņš pusotru minūti pirms cīņas beigām panāca 67:74, atgriežot savu komandu «drošajā zonā». Pēdējā minūtē pie rezultāta 67:76 Kleiza aizmeta garām divus soda metienus, tomēr Lietuva saglabāja bumbu un viņš pats iemeta vēl vienu tālmetienu, panākot jau 70:76. Pēc tam vairs Lietuva vietu Eiropas čempionāta otrajā posmā neatdeva.

Vēl vienā B apakšgrupas mačā Latvija pirmdien ar 76:66 pieveica Maķedoniju, pirmoreiz kopš 2001.gada iekļūstot Eiropas čempionāta otrajā posmā.

Savukārt noslēdzošajā B apakšgrupas cīņā Serbija ar 76:83 (25:19, 12:15, 21:20, 18:29) atzina savas kaimiņienes Melnkalnes pārākumu.

Līdz ar to apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Serbijai, Lietuvai, Latvijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai bija pa trim uzvarām divās spēlēs, Melnkalne tika pie diviem panākumiem, bet Maķedonijas rēķinā bija viena uzvara. Pirmās četras komandas šajā grupā noteica pēc savstarpējo maču uzvaru un zaudējumu attiecības, kas nozīmēja, ka ārpus labāko trīs komandu vidus palika bosnieši. Savukārt Latvijas izlase apakšgrupas noslēgumā bija virs Lietuvas, izcīnot otro vietu, tomēr otro posmu sāks bez panākumiem, jo apakšgrupā piekavās gan serbiem, gan lietuviešiem.

Otrajam turnīra posmam kvalificējās četru apakšgrupu trīs labākās komandas, bet pārējām izlasēm čempionāts ir noslēdzies. Latvijas basketbolistiem otrajā posmā E apakšgrupā pretiniekos būs trīs labākās komandas no A grupas. Komandas uz otro posmu ņems līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs izcīnītos panākumus.

Otrā posma pirmajā mačā Latvija trešdien plkst.18.45 sacentīsies ar Ukrainu, kas ieņēma otro vietu A grupā. Pēc tam piektdien plkst.15.30 to sagaidīs cīņa ar A grupas spēcīgāko vienību Franciju, bet noslēdzošajā mačā svētdien plkst.22 Latvija sacentīsies ar Beļģiju.

E apakšgrupas iesākumā Serbijai un Francijai ir pa četriem punktiem, Lietuvas un Ukrainas kontā ir pa diviem punktiem, bet Latvija un Beļģija pagaidām ir bez punktiem.

Tikmēr pa trim spēcīgākajām C un D grupas komandām izveidojušas F grupu, kurā sacentīsies Somijas, Itālijas, Grieķijas, Spānijas, Slovēnijas un Horvātijas izlases.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu