Silovs Vācijā sācis treniņus ātrslidošanas akadēmijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas sportists Haralds Silovs sācis gatavoties gaidāmajai ātrslidošanas sezonai "Kia Speed Skating Academy" treniņnometnē, vēsta akadēmijas oficiālā mājaslapa internetā.

"Kia Speed Skating Academy" ir unikāls projekts, kas norisinās Vācijā. Tajā piedalās 18 sportisti no 11 dažādām valstīm. Ātrslidotājiem tur tiek nodrošināti visi nepieciešamie treniņu apstākļi.

Kopā ar Silovu "Kia Speed Skating Academy" treniņnometnē pagaidām piedalās astoņi ātrslidotāji vīrieši, bet septembrī pievienosies vēl viens sportists. Tāpat šajā projektā piedalās arī astoņas ātrslidotājas.

Šajā akadēmijā piedalās arī Igaunijas sportists Marts Markuss, bet "Kia Speed Skating Academy" galvenais treneris, kādreiz slavenais Kanādas ātrslidotājs Džeremijs Voterspūns ir apmierināts ar ātrslidotājiem, kuri kopā gatavojas sezonai.

"Pagaidām mums ir lieliska grupa, un es domāju, ka viņiem ir liels potenciāls," teica Voterspūns. "Treniņi notiek ļoti labi, un sportistiem ir dažādas spējas un pieredze. Protams, tas ir izaicinājums komunicēt ar tik daudziem cilvēkiem no dažādām valstīm, bet es šo izaicinājumu izbaudu."

Voterspūnam šī ir debija galvenā trenera amatā.

"Pirmo reizi būt galvenajam trenerim vienmēr ir sarežģīti, bet tik īpašā projektā var ļoti daudz iemācīties," viņš turpināja. "Es nenojautu, cik sportistiem vajadzēs daudz mācīties par treniņiem un slidošanu. Tagad pēc pāris nedēļām manis izveidotā struktūra sāk darboties."

Silovs, kurš līdz šim galvenokārt piedalījās šorttreka sacensībās, šajā sezonā startēs tika ātrslidošanā, lai saprastu, kurā sporta veidā gatavoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Jau vēstīts, ka Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs visās trijās šorttreka distancēs iekļuva starp 14 labākajiem sportistiem - 1500 metros viņš ierindojās desmitajā vietā, 500 metru distancē izcīnīja 12.vietu, bet 1000 metru distancē - 14.vietu.

Savukārt ātrslidošanas 5000 metru distancē viņš izcīnīja 20.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu