"Miesnieki/Ķekava" desmito reizi izcīna "Isover" Latvijas kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien, 6. augustā, LU stadionā notika “Isover” Latvijas kausa izcīņas fināls regbijā. Par galveno balvu spēkiem mērojās regbija kluba “Miesnieki” vienība “Miesnieki/Ķekava” un Latvijas Mobilā telefona (LMT) regbija klubs “Eži/EK sistēmas”. Sīvā cīņā uzvaru ar 20:13 (3:7) izcīnīja “Miesnieki/Ķekava”.

Abas komandas spēlēja arī 2010. gada “Isover” Latvijas kausa izcīņas finālā, toreiz ar 19:10 uzvaru izcīnot “Ežiem”. “Eži/EK sistēmas” tad pirmoreiz izcīnīja Latvijas kausu savā īpašumā, savukārt “Miesnieki” šo balvu kopš neatkarības atjaunošanas savā īpašumā ieguvuši desmit reizes un visus 20 gadus ir spēlējuši finālā.

Cīņa finālā ritēja sīva, interesanta un principiāla. Pirmajā puslaikā rezultāts ilgi palika neatklāts, līdz viens no “Eži/EK sistēmas” uzbrukumiem beidzās ar tehnisko piezemējumu, bet Kristaps Bērziņš no ļoti izdevīgas situācijas precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 7:0 “Ežu” labā. Mača pirmās daļas izskaņā “Miesnieki” atbildēja ar Andreja Aleksandrova precīzu soda sitienu – 3:7, tā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Spēles otrajā daļā manāmi aktivizējās “Miesnieku” regbisti – Jānis Skuja pēc kolektīvām pūlēm piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Valtera Raņķa realizācijas sitiens nebija precīzs – 8:7. Turpinājumā “Eži” atguva vadību pēc Bērziņa precīza soda sitiena – 10:8. Tiesa, viņu prieki nebija ilgi, jo, pēc neveiksmīga Raņķa dropsitiena Mārcis Pētersons ar piezemējumu un Aleksandrovs ar precīzu realizācijas sitienu atkal vadībā izvirzīja “Miesniekus” – 15:10.

“Eži/EK sistēmas” atbildēja ar Bērziņa precīzu soda sitienu, panākot 15:13, bet galavārds tomēr piederēja “Miesniekiem” – Matīss Batarāgs veikli aizmuka no sāncenšu aizsargiem, pieliekot spēlei punktu – 20:13.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kristaps Bērziņš (“Eži/EK sistēmas”) – 8 punkti. Savukārt fināla labākā spēlētāja lauri pienācās Jānim Skujam (“Miesnieki/Ķekava”).

“Miesnieki/Ķekava” kluba prezidents Uldis Bautris: ''Dienu pirms spēles sapratu, ka var sanākt liela jubileja – ja mēs uzvarēsim, izcīnīsim kausu savā īpašumā desmito reizi. Tāpēc arī esmu priecīgs, ka uzvarējām. Pirms mača man bija pārliecība, ka gūsim panākumu, bet pēc pirmā puslaika tā nedaudz sadila. Pēc pirmās daļas likās, ka komanda nav gatava izšķirīgajai cīņai. Savukārt otrajā puslaikā laukumā laidām daudzus pieredzējušos spēlētājus. Mārcis Kreicbergs lieliski noturēja spēka cīņas, bet visi pārējie, kas devās laukumā, pastiprināja mūsu spēli. Otrajā puslaikā lieliski no sāncenšiem aizmuka Matīss Batarāgs, būdams uzbrucējs. Vēl bijām nopietni gatavojuši pirms mača auta izspēles, taču spēles laikā nekādu pārsvaru šajā ziņā neieguvām. Arī Andrejs Aleksandrovs sen nebija bijis kopā ar komandu, tāpēc viņam nācās mača laikā uztaustīt vecās saiknes.''

“Eži/EK sistēmas” galvenais treneris Juris Straume: ''Paši vien esam vainīgi. Spēles otrajā puslaikā vajadzēja vairāk spēlēt ar kāju, bet mēs iesaistījāmies cīņā savā laukuma pusē. “Miesnieku” uzbrucēji savu izdarīja. Pirmajā puslaikā nospēlējām ideāli, tā vajadzēja turpināt arī otrajā, tad būtu lieliski. Bet mēs diemžēl pieņēmām nepareizus lēmumus.''

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu