Par kautiņu ar menedžeri no Ķīnas šorttreka izlases padzīta olimpiskā čempione Vana

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trīskārtējā pagājušā gada Vankūveras olimpisko spēļu čempione, Ķīnas šorttrekiste Mena Vana par kautiņu ar menedžeri padzīta no izlases.

Incidents notika reibumā

26 gadus vecā Vana kopā ar vēl piecām komandas biedrenēm 24. jūlijā alkohola reibumā atgriezās izlases treniņnometnē. Ar to mierā nebija komandas menedžeris, kurš asi kritizēja sportistes par pārāk vēlo atgriešanos nometnē.

Pēc kritikas uzklausīšanas Vana un viņas komandas biedrene Ļu Sjanveja uzbruka vienam no izlases menedžeriem, tomēr iekarsušās sportistes ātri vien apturēja pārējie izlases pārstāvji.

Atgriezusies savā numurā, Vana sāka lauzt mēbeles un ar stiklu nopietni savainoja rokas. Vēlāk viņai tika uzliktas vairākas šuves.

Par minēto incidentu Vana un Sjanveja no pirmās izlases tika pārceltas uz reģionālajām komandām. Savukārt pārējās sportistes, kas alkohola reibumā atgriezās treniņnometnē, uzrakstīja paskaidrojumu, taču par viņām piespriesto sodu šobrīd nav precīzas informācijas.

Vana savā sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja, ka nožēlo notikušo, uzsverot, ka arī viņa ir tikai "parasts cilvēks". Sportiste tuvākajā laikā plānojusi rīkot preses konferenci, lai "visiem izstāstītu patiesību".

Pagājušā gada martā Vana izteicās, ka varētu beigt karjeru

"Man tagad ir gandrīz 25 gadi, un pēc četriem gadiem Sočos jau būs 29. Man grūti iedomāties sevi piedaloties vēl vienās olimpiskajās spēlēs. Pašlaik esmu ļoti nogurusi," toreiz izteicās Vana.

Vana triumfēja 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu 500 un 1000 metru individuālajās distancēs, kā arī uzvarēja 3000 metru stafetē. Par Vanu sekmīgāk Vankūverā startēja vienīgi Norvēģijas distanču slēpotāja Marita Bjergena, kura izcīnīja trīs zelta, vienu sudraba un vienu bronzas godalgu.

Divās olimpiskajās spēlēs Vana jau ir izcīnījusi sešas medaļas, ieskaitot četrus zeltus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu