Gulbis atzīst Hāsa pārākumu (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Hallē (Vācija) notiekošajā «Gerry Weber Open» (ATP World Tour 250) turnīrā ceturtdien piedzīvoja Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, kurš otrās kārtas mačā ar 6:7 (5), 4:6 atzina šobrīd teicamā fiziskajā formā esošā mājinieka Tomija Hāsa pārākumu.

Mačā, kas ilga stundu un 47 minūtes, Gulbis izpildīja 15 neatvairāmas serves, kamēr Hāss par desmit mazāk.

ATP reitingā 24 gadus vecais Gulbis šobrīd atrodas 38. vietā, bet pieredzējušais vācietis ir 11. pozīcijā. Abi tenisisti savā starpā līdz šim bija tikušies četras reizes, uzvaru dalot uz pusēm.

Divreiz viņi spēkiem mērojušies šogad, pēdējo savstarpējo maču aizvadot Minhenes «BMW Open» (ATP World Tour 250) turnīrā, kurā 6:4, 6:7 (3), 6:1 pārāks bija Hāss. Viņš šajās sacensībās izcīnīja savu 14. vienspēļu ATP titulu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ernests Gulbis nopelnīja 20 reitinga punktus un 11 820 eiro prēmiju.

Pirmā kārta Hallē Hāsam bija brīva, kamēr Gulbis ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:3 pieveica sev neērto kiprieti Markosu Bagdati.

Trešajā kārtā jeb 1/4 finālā Hāss tiksies ar francūzi Gaelu Monfisu (ATP 67), kurš nule atsauca savu dalību sezonas trešajā «Grand Slam» turnīrā Vimbldonā.

«Gerry Weber Open» turnīrs ir pirmais šajā sezonā, kas risinās uz zāliena seguma. Tā kopējais prēmiju fonds ir 779 665 eiro.

2012. gada sezonā Gulbis šajā laikā piedalījās «Queen's Club» turnīrā Londonā, bet Hallē viņš startēs pirmo reizi karjerā. Pērn Londonā Gulbis piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā, tādēļ reitinga punkti nav jāaizstāv.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu