Fergusons: Nav viegli, kad kāds mūs tik pārliecinoši uzvar

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas čempionu futbolā Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fergusons pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas finālā atzina, ka pēdējo trīs sezonu Spānijas čempioni "Barcelona" bijusi spēcīgākā komanda, ar kuru viņa vadītā komanda jebkad tikusies.

Kā ziņots, sestdien UEFA Čempionu līgā triumfēja "Barcelona", kas ar 3:1 pārspēja "United".

Fergusons: Pretinieki rādīja pasaules klases futbolu

"Šī ir spēcīgākā komanda manā trenera karjerā, ar kuru esmu ticies," preses konferencē sarūgtināts teica Fergusons. "Domāju, ka visi to apzinās un pieņem.

Nav viegli, kad kāds mūs tik pārliecinoši uzvar. Neviens mūs nav šādi pieveicis."

Vēl "United" treneris stāstīja: kamēr "Barcelona" spēlēs viņu zvaigznes Lionels Mesi, Andress Injesta un Ksavi Ernandess, šo komandu būs ļoti grūti pārspēt.

"Uzskatu, ka lieliskām komandām ir dažādi cikli. Šobrīd viņi ir ciklā, kas padara "Barcelona" par labāko komandu Eiropā," treneris turpināja. "Cik ilgi tas turpināsies, ir atkarīgs no tā, vai viņi spēs aizstāt svarīgākos spēlētājus."

"Barcelona" uzvarēja pelnīti

"Vienmēr ir grūti pateikt, vai viņi spēs aizstāt tādus spēlētājus kā Ernandesu vai Injestu. Iespējams, ka nespēs," izteicās Fergusons. "Šobrīd viņi izbauda uzvaru, ko ir pelnījuši, jo spēlēja lielisku futbolu."

Tikmēr "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola slavēja fināla spēles labāko spēlētāju Mesi.

"Viņš ir labākais futbolists, kādu es esmu redzējis un, iespējams, kādu jebkad redzēšu," žurnālistiem teica Gvardiola. "Nedomāju, ka šī komanda pēdējo gadu laikā bez viņa spertu tādu soli uz priekšu."

"Mesi ir unikāls. Es ceru, ka viņš neapstāsies un turpinās šādi spēlēt," treneris turpināja.

Tāpat Gvardiola, kurš ir viens no Eiropas labākajiem jaunajiem treneriem, apstiprināja, ka vēlas vēl vismaz vienu gadu strādāt ar "Barcelona".

Gvardiola lepns par savu komandu

"Es vienmēr jūtu spiedienu, bet esmu laimīgs, ka varu trenēt šos puišus," turpināja Gvardiola. "Paredzu, ka strādāšu ar "Barcelona" vēl vienu gadu, taču, kas notiks tālāk, redzēsim. Viss atkarīgs no tā, vai es jutīšu aizrautību. Ja to neizjutīšu, iespējams, došos mājās."

Šis bija 2009.gada fināla atkārtojums, kad "Barcelona" izcīnīja uzvaru ar 2:0. Kopumā Spānijas vienība spēlēja trešajā UEFA Čempionu līgas finālā sešu gadu laikā.

Savukārt Gvardiola kļuva par sesto cilvēku, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis gan kā futbolists, gan treneris.

Tikmēr Mančestras "United" spēlēja trešajā finālā četru gadu laikā.

Abas komandas savā starpā tagad tikušās 11 reizes - "Barcelona" uzvarējusi četras reizes, "United" pie panākuma tikusi trijās spēlēs, bet četri mači noslēgušies neizšķirti.

Šī bija arī 11.reize, kad fināls notika valstī, kuras komanda pārstāvēta arī finālā un "mājinieces" uzvarējušas septiņās no šīm cīņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu