Blāns plānojis atstāt Francijas izlases galvenā trenera amatu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas futbola izlases galvenais treneris Lorāns Blāns pēc saņemtajiem draudiem sev un savai ģimenei plānojis atstāt amatu.

Kā ziņots, Blāns novembrī ieteica ieviest kvotas melnādainajiem un Āfrikas izcelsmes futbolistiem vecumā līdz 12 gadiem viņu dalībai nacionālajās treniņprogrammās, kas sacēla pamatīgu ažiotāžu.

Pret treneri vēlējās ierosināt krimināllietu rasu diskriminācijā, taču to neizdarīja.

"Vai es piedāvāju savu atkāpšanos? Nē. Vai es apsvēru iespēju aiziet no Francijas izlases galvenā trenera amata? Jā. Pienāk brīži, kad šķiet, ka neizdodas pilnīgi nekas un es runāju ne tikai par sportu," stāstīja speciālists "Tomēr bija labākas lietas par ko domāt. Mani uz diviem gadiem nolīga Francijas Futbola federācija (FFF) ar mērķi kvalificēties 2012.gada Eiropas čempionātam."

Blāns atklāja, ka šīs lietas rūpīgā izmeklēšana varētu uzvērt rasisma jautājuma nozīmi, kas Francijas futbolā vienmēr bijis sāpīgs jautājums.

"Man un manai ģimenei tas bija grūts laiks un es to nevēlētos novēlēt nevienam," viņš stāstīja. "Mazākais, ko varu teikt, tas bija sāpīgi. Nekad nedomāju, ka mani apsūdzēs lietās, kuras ir nemaināmas."

Speciālists atvainojās par saviem izteikumiem sanāksmē, kurā sprieda par šo sarežģīto jautājumu.

"Jā, es nožēloju to, ko pateicu. Mums vajadzēja koncentrēties uz spēli, kas ir svarīgākā, nevis uz dubultpilsonības jautājumu," teica Blāns. "Tas bija nevajadzīgi, bet ja sākas debates par jūtīgu jautājumu, tad ir jāuzmanās, ko saki."

"Neviens mani nepiespieda to teikt. Dzīvē vienmēr ir izvēle," piebilda treneris.

Jau ziņots, ka Blāns par izlases galveno treneri kļuva pagājušā gada jūlija sākumā, pārņemot valstsvienību, kuru Pasaules kausa izcīņas turnīrā Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) satricināja vairāki iekšējie skandāli un konflikti.

Blāns, kurš Francijas izlases sastāvā laukumā izgājis 97 reizes, jau pirms Pasaules kausa finālturnīra piekrita divu gadu līgumam ar Francijas Futbola federāciju (FFF).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu