Rastorgujevs netiek pie punktiem PK sacensībās sprintā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien izcīnīja 48.vietu Krievijas pilsētā Hantimansijskā notiekošā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Latvijas izlases līderis Rastorgujevs trasē devās ar 16.starta numuru un izcīnīja 48.pozīciju, finišējot pēc 26 minūtēm un 44,1 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva Francijas pārstāvis un šī gada Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads, kurš distanci veica 24 minūtēs un 2,6 sekundēs, kas bija par divām minūtēm un 22,5 sekundēm ātrāks laiks nekā Rastorgujevam.

Otrajā vietā finišēja itālis Lukass Hofers, kurš uzvarētājam zaudēja 39,6 sekundes. Tikmēr trešo pozīciju izcīnīja Vācijas sportists Andrēass Birnbahers, kurš distanci veica par 43,8 sekundēm lēnāk nekā Furkads.

Interesanti, ka neviens no pirmajā trijniekā finišējušajiem sportistiem ne reizi nekļūdījās nevienā no šaušanām.

Tikmēr abi pārējie Latvijas pārstāvji - Artūrs Koļesņikovs un Edgars Piksons - ierindojās attiecīgi 86. un 91.vietā.

Kopumā sacensībās piedalījās 99 biatlonisti, bet finišu sasniedza 97 no viņiem.

Kā zināms, Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešu konkurencē uzvaru ar 1192 punktiem jau nodrošinājis Martēns Furkads no Francijas, kurš to pašu paveica arī pērn. Viņam ar 762 punktiem seko četrkārtējais šī gada pasaules čempionāta uzvarētājs Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, bet trešais ar 694 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks.

Kā ziņots, ceturtdien 7,5 kilometru sprintā sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Žanna Juškāne ierindojās priekšpēdējā, 81.vietā.

Posma turpinājumā sestdien biatlonisti sacentīsies iedzīšanas distancēs, bet svētdien noslēgs sezonu ar masu startu sacensībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu