Latvijas U-19 basketbola izlase uzzina pretiniekus PČ

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien notikušajā U-19 Pasaules čempionāta basketbolā vīriešiem izlozē noskaidrojās, ka turnīra rīkotājvalsts Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrāliju, Argentīnu un Taivānu.

Latvijas jaunie basketbolisti ielozēti B apakšgrupā, kas spēlēs Valmierā.

Tāpat Valmierā apakšgrupas mačus aizvadīs Krievija, Polija, Brazīlija un Tunisija, kuras ielozētas A grupā.

Tikmēr Liepājā cīnīsies C un D apakšgrupas valstsvienības. C grupā spēlēs Lietuva, Horvātija, Kanāda un Koreja, bet D grupā ASV, Serbija, Ķīna un Ēģipte.

Izloze notika, ņemot vērā kontinentālo dalījumu.

Labākās trīs komandas no katras grupas pēc tam Rīgā turpinās cīņu par medaļām.

LBL prezidents Voins sola darīt visu, lai turnīrs izdotos

Pirms izlozes Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins norādīja uz Latvijas sekmīgo pieredzi lielu turnīru organizēšanā.

''Iepriekš veiksmīgi esam rīkojuši visus uzticētos turnīrus, taču

šis ir jauns izaicinājums LBS un visai valstij,''

teica Voins.

''Ar prieku to uzņemamies, jo turnīra rīkošana veicinās valsts atpazīstamību un izaugsmi pilsētās, kurās tas risināsies, kā arī sekmēs basketbola popularitāti.''

Tāpat LBS prezidents aicināja atskatīties uz Latvijas jauniešu izlašu iepriekšējiem sasniegumiem un novēlēja neapstāties pie sasniegtā, kā arī uzsvēra līdzjutēju lomu sportā.

''Mēs lepojamies ar saviem līdzjutējiem, un ceru, ka arī pretinieki tiks atbalstīti. LBS, valdība un iesaistītās pašvaldības darīs visu, lai no turnīra paliktu labas atmiņas.''

Tikmēr arī FIBA sporta direktors Ļubomirs Kotleba norādīja uz Latvijas basketbolistu panākumiem starptautiskajā arēnā, uzsverot Latvijas uzvaru pirmajā Eiropas čempionātā vīriešiem 1935. gadā un Rīgas TTT komandas neskaitāmos panākumus.

''Latvija ir maza valsts ar lielu basketbola vēsturi,'' viņš sacīja.

Šāda ranga turnīrs Latvijā notiks pirmo reizi

U-19 pasaules čempionāts basketbolā ir otrs visprestižākais basketbola turnīrs aiz pieaugušo pasaules čempionāta. Katru gadu tas pulcē profesionālus basketbolistus, potenciālās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no pieciem pasaules kontinentiem.

Līdz šim Latvija nekad nav rīkojusi pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties pasaules U-19 čempionātam, 1999. gadā ierindojoties 9. vietā.

Atgādinām, ka trenera Ziedoņa Jansona vadībā Latviju pārstāvēs 1992./1993. gadā dzimušo spēlētāju komanda, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

Čempionāts notiks no 30.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu