Ārmstrongs beidz starptautisko riteņbraucēja karjeru (7)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs pēc Austrālijas velobrauciena "Tour Down Under" finiša svētdien beidza savu starptautisko riteņbraucēja karjeru.

Ārmstorgs "Tour Down Under" sacensībās ierindojās 67.pozīcijā, sešu posmu summā uzvaru izcīnījušajam 23 gadus vecajam Austrālijas riteņbraucējam Kamerūnam Meieram zaudējot sešas minūtes un 42 sekundes.

"Paldies par lieliski pavadītajiem gadiem," pateicību pēc finiša izteica riteņbraucējs.

Jau vēstīts, ka "Tour Down Under" piedalījās labdarības akcijā, kurā tika ziedota nauda no sacensību balvu fonda Austrālijas plūdos cietušajiem. Tāpēc Ārmstrongs pateicās visiem, kuri piedalījās sacensībās, lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem.

"Man vajadzēja šeit piedalīties, lai palīdzētu citiem. Esmu esmu laimīgs, ka atrodamies Adelaidā, lai palīdzētu," teica sportists.

Ārmstrongs kopā ar austrāliešu riteņbraucēju Robiju Makīvenu pēc sacensībām dosies uz Brisbenu, lai pirmdien turpinātu palīdzēt Kvīnslendas štata grūtībās nonākušajiem cilvēkiem.

Abi sportisti veiks 25 kilometru garu distanci, cerot piesaistīt tūkstošiem cilvēku.

"Pateicoties Robijam, ir milzīga atsaucība, lai mēs varētu palīdzēt Kvīnslendas štata iedzīvotājiem." turpināja Ārmstrongs. "Es esmu laimīgs, ka varēju palīdzēt šeit Adelaidā un priecājos, ka varēšu palīdzēt arī Brisbenā."

Ārmstrongam vēl ir spēkā līgums ar viņa "RadioShack" komandu, tāpēc viņš turpinās piedalīties sporta pasākumos, kā triatlons un kalnu riteņbraukšana.

Tomēr viņa piedalīšanos šāda veica sacensībās var ietekmēt jaunākās dopinga lietošanas apsūdzības.

Sporta žurnāls "Sports Illustrated" otrdien nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - "HemAssist".

Tomēr pats sportists apgalvo, ka žurnālā atspoguļotā informācija ir nepatiesa un viņš ne par ko nesatraucas.

Jau tika vēstīts, ka Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas "Tour de France" triumfējis septiņas reizes. Tas viņam izdevās no 1999.gada līdz 2005.gadam. Ārmstrongs 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

2005.gadā Ārmstrongs pārtrauca savu sportista karjeru, taču pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās riteņbraukšanā, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" viņš tā arī nespēja.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu