Rastorgujevam 35.vieta PK posma iedzīšanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja 35.vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma, kas risinās Vācijas pilsētā Rūpoldingā, 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem.

Pēc 23.vietas sprintā, iedzīšanā Rastorgujevs četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas. No ceturtās šaušanas Rastorgujevs izslēpoja 40.vietā, tomēr līdz finišam spēja atgūt vairākas vietas.

Uzvaru saspringtā cīņā izcīnīja zviedrs Bjērns Ferijs, kurš precīzi sašāva visus 20 mērķus. Ferijs Rastorgujevu apsteidza par divām minūtēm un 46,1 sekundi.

Tikmēr otro vietu izcīnīja francūzis Martēns Fursāds, bet trešais finišēja vācietis Mihaels Greiss.

Vēl pirms pēdējās šaušanas līderis bija sprintā uzvarējušais norvēģis Lāšs Bergers, tomēr tajā viņš kļūdījās trīs reizes un finišu sasniedza tikai sestajā vietā.

Vēl viens Latvijas sportists Edgars Piksons pēc 34.vietas sprintā iedzīšanā ar četrām kļūdām atkrita uz 43.vietu, Ferijam zaudējot trīs minūtes un 29,9 sekundes.

Kā ziņots, Rastorgujevs un Piksons sprintā bija sasnieguši savas karjeras labākos rezultātus.

Tāpat iedzīšanā startēja arī Latvijas izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš šajā posmā startē atslodzes režīmā. Viņš ar piecām kļūdām finišēja pēdējā, 58.pozīcijā.

Posms noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām sievietēm, kurās ar 16.numuru startēs Madara Līduma. Sacensības sāksies plkst.16.15 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, sacensības trešdien sākās ar 20 kilometru distanci, kurā uzvarēja norvēģis Ēmils Hegle Svensens, bet no Latvijas sportistiem pie punktiem tika Bricis, kurš ieņēma 29.vietu.

Ceturtdien notika 15 kilometru distance sievietēm, kurā uzvaru izcīnīja krieviete Olga Zaiceva. Latvijas sportistes šajās sacensībās pie punktiem netika, jo Līduma ierindojās 53.vietā, bet Juškāne jau pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un izstājās no turpmākām sacensībām. Savukārt Krūmiņa nestartēja.

Tikmēr piektdien desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem izvērtās par vienām no veiksmīgākajām Latvijas sportistiem šosezon, jo Rastorgujevs un Piksons ar finišiem 23. un 34.vietā sasniedza karjeras labākos rezultātus. Tāpat iedzīšanai kvalificējās arī 55.vietā finišējušais Bricis, bet uzvaru izcīnīja Bergers.

Savukārt sestdien 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm uzvarēja Lāša Bergera māsa Tūra, Līduma izcīnīja 16.vietu, 82.vietā, finišēja Gerda Krūmiņa, bet Žanna Juškāne palika pirmspēdējā, 92.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu