Džabers reliģisku apsvērumu dēļ pamet Kauņas «Žalgiri» (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV dzimušais basketbolists Ibrahims Džabers reliģisku apsvērumu dēļ pameta Lietuvas klubu «Žalgiris», jo viņš kā islāmticīgais uzskata par nepieņemamiem karsējmeiteņu priekšnesumus un alkohola reklāmu.

Džaberu nokaitināja karsējmeiteņu priekšnesums Lietuvas čempionāta spēles pārtraukumā, kā arī alkohola ražotāju un derību kompāniju logo uz spēlētāju formastērpiem.

«Saprotu, ka šā lēmuma dēļ es, iespējams, nekad nenopelnīšu naudu basketbolā, taču esmu gatavs šādam upurim savas ticības dēļ,» teica Džabers.

«Žalgira» pārstāvis Almants Kivers teica, ka Džabers nolēma pamest komandu, kad aizsargs kādā iepriekšējā spēlē ticis nosēdināts uz rezervistu soliņa. «Žalgiris» informēja, ka Džabers solījies nespēlēt nevienā citā Eiropas klubā, taču basketbolista lēmums kluba vadību pārsteidzis, jo visi nosacījumi bija ierakstīti viņa parakstītajā darba līgumā.

Par saprotamu Džabera lēmumu nosauca Vītauta Lielā universitātes islāma eksperts Egduns Račs.

Šosezon Eirolīgā Džabers guva vidēji 5,9 punktus spēlē un izpelnījās atzinību par prasmēm aizsardzībā. Iepriekš karjerā viņš ir spēlējis arī Bulgārijas valstsvienībā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu