Vācijas biatlonistiem uzvara PK posma stafetes sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā biatlonā vīriešu stafetes sacensībās trešdien pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vācijas komanda.

Šajās sacensībās Vācijas sportisti izmantoja 16 rezerves patronas un slēpoja divus soda apļus, tomēr visas komandas liela vēja dēļ šāva ļoti neprecīzi un šis bija viens no labākajiem rezultātiem.

Finišā Vācija par divām minūtēm un 22,8 sekundēm apsteidza Čehiju, bet vēl pēc 1,2 sekundēm finišēja Norvēģija.

Šīs abas komandas izmantoja pa 14 rezerves patronām, bet, ja čehi slēpoja trīs soda apļus, tad norvēģi pat sešus. Vēl pirms pēdējā posma, ko veica Ūle Einārs Bjērndālens Norvēģija atradās 13.vietā, tomēr leģendārais sportists pretēji konkurentiem ļāva ļoti sekmīgi un gandrīz pat izrāva otro vietu.

Sacensībām bija pieteikta arī Latvijas komanda, tomēr uz starta tā nedevās.

Posma turpinājumā ceturtdien notiks stafete sievietēm, piektdien un sestdien risināsies sprinta sacensības, bet svētdien vīrieši un sievietes sacentīsies masu starta distancēs.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pirmās trīs vietas pašlaik ieņem Norvēģijas biatlonisti Tarjeijs Bē, Ēmils Hegle Svensens un slavenais Ūle Einārs Bjērndālens, kuriem ir attiecīgi 329, 306 un 265 punkti, bet pieredzējušais Latvijas sportists Ilmārs Bricis ar 49 punktiem pašlaik ieņem 43.vietu.

Tikmēr kopvērtējumā sieviešu konkurencē līdere ar 354 punktiem šobrīd ir somiete Kaisa Mekereinena, viņai ar 289 punktiem seko Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) no Zviedrijas, bet trešā ar 257 punktiem ir vēl viena zviedriete Anna Karina Zideka. Tikmēr Latvijas izlases līdere Madara Līduma ar 38 punktiem kopvērtējumā atrodas 40.pozīcijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu