Felpss vēlreiz pārraksta Olimpiādes vēsturi (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izcilais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss ceturtdien Londonā trešo reizi pēc kārtas kļuva par olimpisko čempionu 200 metru kompleksā peldējuma distancē.

Felpss, kuram šī ir 20.olimpiskā medaļa karjerā, kļuvis par pirmo peldētāju vēsturē, kurš vienā distancē uzvarējis trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Distanci Felpss nopeldēja minūtē un 54,27 sekundēs, bet otrajā vietā finišēja viņa galvenais konkurents un tautietis Raiens Lohte, kurš tikai 40 minūtes pirms šīs distances fināla startēja 200 metru finālā uz muguras, tiekot pie bronzas.

Trešajā vietā finišu sasniedza Lašlo Čehs no Ungārijas.

Izcīnot savu 19.olimpisko medaļu, Felpss Londonā par vienu godalgu laboja padomju vingrotājai Larisai Latiņinai piederošo rekordu karjeras laikā visvairāk izcīnītajās olimpiskajās godalgās.

Karjeras laikā Felpss tagad ticis pie 16 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām.

Pirms četriem gadiem Pekinā Felpss tika pie vēsturiskām astoņām olimpiskajām zelta medaļām, labojot septiņus pasaules rekordus.

Iepriekš Londonā 400 metru kompleksā peldējuma finālā Felpss ieņēma ceturto vietu, 4x100 metru stafetē ar ASV komandu izcīnīja sudrabu, 200 metros tauriņstilā tika pie vēl viena sudraba, bet 4x200 metru brīvā stila stafetē ar ASV komandu svinēja uzvaru.

Felpss iepriekš paziņoja, ka pēc Londonas spēlēm beigs sportista karjeru.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu