Čehs: Futbols ir traks sporta veids (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Futbols ir traks sporta veids, kurā var atgadīties visneiedomājamākās lietas, pēc triumfa UEFA Čempionu līgas sacensībās sestdien teica Anglijas premjerlīgas futbola komandas Londonas «Chelsea» galvenais varonis Petrs Čehs.

Turnīra finālspēlē «Chelsea» pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:1) uzvarēja Vācijas klubu Minhenes «Bayern», kura mājas stadionā notika šīs sezonas turnīra izšķirošais mačs.

Visas cīņas gaitā ievērojams pārsvars piederēja «Bayern» futbolistiem, tomēr Čeha pārliecinošā spēle vārtos palīdzēja uzvarēt tieši viesiem.

«Mēs nepadevāmies līdz pat cīņas beigām. Tas ir neticami. Uzskatu, ka tas bija ierakstīts zvaigznēs jau sen,» pēc cīņas priecīgs bija pieredzējušais uzbrucējs Didjē Drogbā. «Mēs uz to gājām gadiem.»

«Pat ja viņi būtu realizējuši soda sitienu pagarinājumā, Huans Mata teica, ka mēs varam gūt vēl vienus vārtus. Mēs visi ticējām,» Drogbā stāstīja par Londonas kluba cīņassparu.

«Pēc momentu skaita, mums bija jāzaudē spēle. Tomēr pēc zaudējuma astotdaļfināla pirmajā mačā «Napoli» komandai nodomājām, ka, ja spēsim pieveikt viņus savā laukumā, mums būs veiksme, lai uzvarētu arī visu turnīru,» teica «Chelsea» aizsargs Ešlijs Kouls. «Pat kad Arjens Robens neiesita «pendeli», domājām, ka mums vēl ir laiks gūt vārtus, un zinājām, ka ar Petru Čehu vārtos to varam paveikt.»

Tikmēr «Chelsea» komandas kapteinis Džons Terijs, kuram diskvalifikācijas dēļ finālmačs bija jāskatās no laukuma malas, uzskata, ka pagrieziena punkts bija, kad sezonas vidū Andrē Villašu-Boašu galvenā trenera amatā nomainīja Roberto di Mateo, kurš joprojām oficiāli skaitās tikai pagaidu treneris.

«Esam ieguvuši Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu un uzvarējuši Čempionu līgā, tomēr mēs varam paveikt vēl vairāk,» uzsvēra Terijs. «Mūs motivēja tas, ka zaudējuma gadījumā nākamajā sezonā vairs nespēlētu Čempionu līgā.»

Kā ziņots, «Chelsea» UEFA Čempionu līgas finālā spēlēja arī 2008.gadā, kad pēcspēles sitienu sērijā zaudēja citai Anglijas vienībai Mančestras «United».

«Varbūt toreiz nebija mūsu brīdis, tomēr futbolisti vienmēr cer, ka radīsies vēl viena iespēja spēlēt finālā,» teica «Chelsea» komandas finālmača galvenais varonis Čehs.

«Uzskatu, ka pēc tam, kad spēle nonāca līdz soda sitieniem, mums bija jāuzvar. Vienkārši tu nevari zaudēt tik daudz reižu,» izteicās «Chelsea» spēlētājs Frenks Lempards. «Esmu zaudējis pēcspēles sitienu sērijā Anglijas izlases sastāvā, un mēs šādi Maskavā zaudējām Mančestras «United». Savukārt dažreiz pienāk brīži, kad tu vienkārši jūti, ka uzvarēsi.»

Kā ziņots, mača pamatlaikā liels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, tomēr tas augļus deva tikai pašās cīņas beigās, kad pēc Tonija Krosa centrējuma ar galvu precīzi 83.minūtē sita Tomass Millers. Lai arī mača gaitā «Chelsea» futbolisti nevarēja lepoties ar lielu skaitu vārtu gūšanas iespēju, Anglijas kluba pārstāvji prata sarežģītajā situācijā neapjukt un ātri atspēlējās - pēc centrējuma no stūra sitiena atzīmes 88.minūtē ar galvu precīzs bija Didjē Drogbā.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura pirmajā puslaikā Arjens Robens nespēja izmantot lielisku iespēju izvirzīt vadībā «Bayern» komandu, kad bumbu pēc viņa veiktā 11 metru soda sitiena atvairīja Petrs Čehs. Jāizceļ, ka mirkli pirms tam savainojumu guva viens no «Bayern» līderiem Franks Riberī, kurš bija spiests laukumu pamest.

Arī otrajā pagarinājuma puslaikā pārsvars piederēja «Bayern» komandai, kas neizmantoja divas labas iespējas izraut uzvaru.

Tādējādi uzvarētājs tika noteikts pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 4:3 uzvarēja «Chelsea». Londonas kluba labā vienīgais neprecīzs bija Huans Mata, bet uzvaras vārtus guva Drogbā. Savukārt «Bayern» rindās kļūdījās Ivica Oličs un Bastians Švainštaigers.

«Chelsea» komandas galvenais varonis bija Čehs, kurš uzminēja gandrīz visu 11 metru sērijas sitienu virzienus un divus no tiem arī atvairīja.

«Tas ir fantastiski,» pēc mača teica čehu vārtsargs, kurš bija «Chelsea» komandas sastāvā arī 2008.gada Čempionu līgas finālā. «Futbols ir traks sporta veids. Vienā gadā nospēlējām slikti premjerlīgā, bet uzvarējām Čempionu līgā. Neticami.»

Tāpat «Chelsea» komandas zvaigznes Lempards un Terijs slavēja vienības jauno spēlētāju Raienu Bertrānu, kuram finālspēle bija debija UEFA Čempionu līgā. Viņš kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš paveicis ko šādu.

«Viņš noteikti ir spēlētājs, kuru sagaida iespaidīga nākotne,» par 22 gadus veco Bertrānu teica Lempards. «Viņš laukumā izdarīja lielisku darbu. Mēs nevaram prasīt neko vairāk.»

Pateicoties šim panākumam «Chelsea» nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgā arī nākamajā sezonā. Tā kā Londonas klubs šosezon premjerlīgā ierindojās tikai sestajā vietā, pretējā gadījumā vienība nebūtu kvalificējusies Eiropas spēcīgākajam klubu turnīram.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu