Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pārliecinoši uzvar Zviedriju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, svētdien pārbaudes spēlē Tallinā ar rezultātu 91:68 pārliecinoši pieveica Zviedrijas valstsvienību.

Šajā mačā Latvijas izlases labā 18 punktus guva Rihards Kuksiks, bet Rolands Freimanis izcēlās ar 13 gūtajiem punktiem.

Pirmdien Latvijas izlase pārbaudes mačā tiksies ar Igauniju, kas sestdien ar 76:73 pieveica Zviedriju.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Ukrainu, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā mačā Latvija uzvarēja ar 82:80, bet otrajā mačā ukraiņi bija pārāki ar rezultātu 83:72.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmo oficiālo pārbaudes spēli galvenā trenera Ainara Bagatska vadībā aizvadīja 2.jūlijā, kad ar 99:78 pārspēja U-20 izlasi. Pēc tam Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes cīņas ar Poliju, pirmajā uzvarot ar 72:45, bet otrajā zaudējot ar 60:71. Savukārt pēc tam nacionālā izlase pārbaudes spēlē ar rezultātu 104:53 pieveica Latvijas U-18 valstsvienību.

Zināms, ka Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs tādi spēlētāji kā Andris Biedriņš, Jānis Blūms, Pāvels Veselovs, Akselis Vairogs un Ivars Timermanis. Savukārt izlases kandidātu vidū nebija Gata Jahoviča, Uvja Helmaņa, Aigara Vītola, Sanda Valtera, kā arī diskvalificēto Kristapa Valtera, Armanda Šķēles un Kaspara Kambalas.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru. Kvalifikācijā Latviju gaida smaga cīņa ar Izraēlas, Somijas, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Jānis Kaufmanis, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Kristers Zeidaks, Artūrs Štālbergs, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis, Dāvis Rozītis, Raitis Grafs, Andrejs Šeļakovs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu