Kanselara uzvar "Tour de France" prologā; Ārmstrongam ceturtā vieta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" prologa uzvarētāju sestdien Nīderlandes ostas pilsētā Roterdamā kļuva slavenais šveicietis un olimpiskais čempions distancē ar individuālo startu Fabians Kanselara no "Saxo Bank" vienības.

8,9 kilometrus garajā distancē viņš par desmit sekundēm apsteidza vācieti Toniju Martinu no "HTC-Columbia" komandas, bet vēl par desmit sekundēm britu Dāvidu Millaru ("Garmin").

Tikmēr septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" uzrādīja ceturto labāko laiku, no Kanselaras atpaliekot par 22 sekundēm.

Savukārt pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības ierindojās sestajā vietā, Ārmstrongam zaudējot piecas sekundes.

Svētdien sportisti veiks 223,5 kilometrus garo sacensību pirmo posmu no Roterdamas līdz Beļģijas galvaspilsētai Briselei.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu