Silovs tikpat kā drošs par karjeras turpināšanu ātrslidošanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sportists Haralds Silovs ir gandrīz pilnībā pārliecināts, ka 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm gatavosies ātrslidošanā, pastāstīja sportists.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pirms šīs sezonas viņš izlēma gadu startēt tikai ātrslidošanā ar nosacījumu, ka pēc tam izlems, uz kuru no sporta veidiem koncentrēties.

Strauji progresējis

Šā gada laikā Silovs ievērojami pietuvojies pasaules ātrslidošanas elitei, un sezonas noslēgumā viņš izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā.

«Plus mīnus esmu izlēmis, un viss liecina par labu ātrslidošanai,» pastāstīja Silovs.

«Vasarā trenēšos arī šorttrekā, un tad redzēsim, kā tur ies, bet visdrīzāk palikšu ātrslidošanā.»

Silovs atzina, ka sezonas sākums viņam bijis smags, bet visas pēc gadu mijas aizvadītās sacensības var saukt par veiksmīgām.

«Vienmēr esmu uzskatījis, ka spēju būt sekmīgs ātrslidošanā, tomēr sākumā bija jāsaprot, kas tieši tajā jādara. Sezonas sākumā to nejutu,» atcerējās sportists. «Tomēr pēc Budapeštā notikušā Eiropas čempionāta daudzcīņā bija skaidrs, ka viss ir kārtībā. Pēc tam ar optimismu skatījos arī uz sprinta disciplīnām Ziemeļamerikas sacensībās un sapratu, ka esmu tuvu elitei.»

Sočos cer kāpt uz pjedestāla

«Visas pēc Jaunā gada aizvadītās sacensības bija labas, un par tām ir vislielākais gandarījums. Ar šīm sacensībām nekas nebeidzas, bet šie rezultāti ir labs stimuls darboties tālāk, lai sasniegtu pjedestālu Sočos,» augstos mērķus neslēpa Silovs.

«Pārejot no šorttreka uz ātrslidošanu, bija jāmaina treniņmetodika un domāšana, jo abi sporta veidi atšķiras. Tāpat, protams, laiku aizņēma pierašana pie jauniem treneriem,» stāstīja sportists. «Tomēr sezonas gaitā ievērojami uzlaboju tehniku, un līdz ar to ātrums uzlabojās.»

Šosezon Silovs trenējās jaundibinātajā «Kia Speed Skating Academy», kuras galvenais treneris ir kādreiz slavenais Kanādas ātrslidotājs Džeremijs Voterspūns.

«Šis bija akadēmijas pirmais gads, un tāpēc sākumā bija lietas, kas varēja būt labākas. Tomēr laika gaitā nepilnības tika novērstas,» Silovs uzsvēra, ka ir apmierināts ar akadēmijā iegūto. «Tajā strādā augsta līmeņa speciālisti. Ceru akadēmijā palikt arī nākamajā sezonā, tomēr par šo jautājumu vēl būs jārunā, jo pasākums nav par velti.»

Neizslēdz iespēju, ka viņam varētu būt sekotāji no Latvijas šorttrekistu vidus

«Vēl aprunāšos ar Jēkabu Saulīti, jo viņam ir labas fiziskās dotības ātrslidošanai. Viņam nenāktu par sliktu pamēģināt šo sporta veidu, un, cerams, būs kāds, kurš man pievienosies,» teica 25 gadus vecais ātrslidotājs. «Tomēr Latvijā šo sporta veidu ir grūti apgūt, jo tuvākie ātrslidošanas laukumi mums ir Minskā un Berlīnē.»

Silovs stāstīja, ka šorttrekā viņš pašlaik būtu brieduma vecumā, bet ātrslidošanā augstus rezultātus ir iespējams sasniegt arī vēlāk.

Tāpat Silovs izteica cerību, ka arī nākamajā sezonā viņam tiks saglabāta vieta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā.

«Šosezon startēju pēc individuāla plāna. Jāņem vērā, ka mainīju sporta veidus un pirmajā sezonā uz neko augstu nevar cerēt. Tomēr nostartēju labāk, nekā pats sev biju izvirzījis,» atgādināja sportists. «Būtu ļoti svarīgi, ja viņi pieņemtu lēmumu paturēt mani A sastāvā.»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu