Elektriskais i-MiEV brauks Pikes Peak sacensībās (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi plāno šovasar ikgadējās Pikes Peak International Hill Climb sacensībās startēt ar īpaši sagatavotu elektrisko i-MiEV.

Sacīkšu auto, kam atšķirībā no sērijveida modeļa, kurā var ērti sasēsties un braukt četri pieauguši cilvēki, būs tikai viens kausveida sēdeklis, ko piedevām ieskaus cauruļu drošības karkass, plānots uzticēt pieredzējušajam japāņu autosportistam Hiroši Masuokam.

Foto: Mitsubishi

Masuoka par piemērotāko kandidātu izvēlēts acīmredzot ilggadējās pieredzes dēļ. Galu galā viņš savas līdzšinējās karjeras laikā cita starpā ir piedalījies 21 Dakāras rallijreidā, turklāt divas reizes, 2002. un 2003. gadā ar Mitsubishi Pajero un Pajero Evolution, kļuvis par šo sacensību uzvarētāju.

Sacīkšu i-MiEV prototips šobrīd vēl tikai tiek izstrādāts, tādēļ vienīgā oficiālā informācija par šo auto ir divas tā dizaina skices.

Pikes Peak International Hill Climb sacensības, kuru mērķis ir maksimāli ātri paveikt 20 kilometrus garo distanci līdz 4300 metrus augstajai Pikes Peak virsotnei, šogad notiks 8.jūlijā.

Var atzīmēt, ka pašreizējais Pikes Peak iekarošanas rekords pieder japānim Nobuhiro Tadžimam, kurš pērn virsotni ar krietni modificētu Suzuki SX4 sasniedza 9 minūtēs un 51,278 sekundēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu