Piksonam 54.vieta PK izcīņas sprinta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien ieņēma 54.vietu Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, astotā, posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Piksons divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, finišā par divām minūtēm un 10,4 sekundēm zaudējot uzvaru izcīnījušajam francūzim Martēnam Furkadam.

Tikmēr 60.vietā ar divām kļūdām šaušanā finišēja Andrejs Rastorgujevs, kurš Furkadam zaudēja divas minūtes un 17,4 sekundes, savukārt Artūrs Koļesņikovs, šaujot ar sešām kļūdām un otrajā šaušanā netrāpot nevienā no pieciem mērķiem, ierindojās priekšpēdējā, 84.pozīcijā.

Līdz ar to Piksons un Rastorgujevs kvalificējās iedzīšanas sacīkstēm, kurās startē sprinta 60 spēcīgākie sportisti.

Otro vietu sestdien izcīnīja krievs Timofejs Lapšins, kurš šāva bez kļūdām, bet trešais bija šveicietis Benjamins Vegers, kurš arī šāva nekļūdīgi.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pirmajā vietā ar 720 punktiem izvirzījās Furkads, bet otrais ar 710 punktiem ir Ēmils Hegle Svensens no Norvēģijas, kurš sestdien ieņēma tikai 12.vietu. Trešajā pozīcijā ar 607 punktiem atrodas vācietis Andrēass Birnbahers.

Tikmēr Rastorgujevs ar 22 punktiem pašlaik ieņem 72.vietu.

Sestdien sprinta sacensības aizvadīs arī sievietes, kur Latviju pārstāvēs Anete Brice.

Posms noslēgsies svētdien, kad risināsies abas iedzīšanas distances.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu