Rīgas VEF arī Francijā pieveic «Gravelines»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris, VEF Riga

Otro uzvaru pēc kārtas Eiropas kausa izcīņas otrā posma «Top 16» turnīra I apakšgrupas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas čempionvienība Rīgas VEF, kas viesos ar rezultātu 69:62 pieveica Francijas kluba «Gravelines» basketbolistus.

Maču Rīgas VEF komanda iesāka sekmīgi un vairākkārt spēja izvirzīties vadībā. Pirmās ceturtdaļas vidū viesi pusotras minūtes laikā guva septiņus bezatbildes punktus, izvirzoties vadībā ar 19:12, tomēr «Gravelines» atspēlējās un pēc desmit spēlētām minūtēm Latvijas klubs bija vadībā tikai ar 20:19.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzīga cīņa. Kaut «Gravelines» spēja veikt astoņu punktu izrāvienu (no 27:31 panāca 35:31), ievērojamu pārsvaru neviena komanda neieguva un arī pēc pirmā puslaika neliels pārsvars bija Latvijas komandai - 41:38.

Otrajā spēles daļā VEF guva pirmos 11 punktus, kas deva jau 14 punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā kopā mājinieki atzīmējās tikai ar astoņiem punktiem un pirms izšķirošajām desmit minūtēm Rīgas VEF bija vadībā ar 54:46.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ļoti nerezultatīvā cīņā un VEF pirmos punktus guva tikai piektās minūtes izskaņā, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām «Gravelines» vienība jau bija pietuvojusies līdz 56:58. Tomēr pēdējo minūti Rīgas vienība uzsāka ar piecu punktu pārsvaru un pēc Sanda Valtera tālmetiena ieguva pat 67:59. Kaut ar ātru trīspunktu metienu atbildēja arī mājinieki, uzvaru izcīnīja Latvijas komanda.

Par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās kļuva Kaspars Bērziņš, kurš guva 19 punktus un savāca 6 atlēkušās bumbas zem groziem, ar 15 punktiem izcēlās pieredzējušais Sandis Valters, bet 11 punktus pievienoja Gatis Jahovičs.

Tikmēr laukuma saimniekiem 12 punktus guva Džubijs Džonsons.

Divi jauni spēlētāji, Janičenoks joprojām ārstējas

Kopš pēdējās spēlēs rīdzinieku rindas skārušas ievērojamas izmaiņas. Komandas sastāvs ir papildināts ar perspektīvo Igaunijas valstsvienības uzbrucēju Sīmu Sandersu Veni un pieredzējušo lietuviešu uzbrucēju Donātu Zavacku.

Savainojuma dēļ VEF vienībai joprojām nevar palīdzēt viens no līderiem Kristaps Janičenoks.

TVNET jau vēstīja, ka abu komandu iepriekšējā spēlē pirms nedēļas Rīgā panākumu ar 78:61 svinēja VEF basketbolisti.

Nākamo maču Ramūna Butauta padotie aizvadīs 21. februārī, kad izbraukumā sacentīsies ar Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ, kurai pirmajā spēlē zaudēja ar 81:91.

Turnīra ceturtdaļfinālam pēc divu apļu izspēles kvalificēsies spēcīgākās divas vienības. Visas izslēgšanas spēļu dalībnieces kļūs zināmas 28. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu