Kubans: paziņojot, ka ir gejs, spēlētājs var kļūt bagāts (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja kāds Nacionālās basketbola asociācijas spēlētājs paziņotu, ka ir gejs, tad viņš varētu kļūt bagāts un populārs, uzskata NBA kluba Dalasas "Maverics" īpašnieks Marks Kubans.

Pagājušajā nedēļā bijušais NBA spēlētājs Džons Amaeči atzina, ka ir gejs. Kubans uzskata, ka Amaeči būtu bijis grūti spēlēt NBA, ja viņš to būtu paziņojis karjeras laikā, taču tas varētu mainīt situāciju NBA.

"Ja esi spēlētājs, kuram ir homoseksuāla orientācija, un vēlies kļūt bagāts, tad tev tas ir jāpaziņo publiski, jo tas būtu labākais veids no mārketinga viedokļa, kā nopelnīt," intervijā laikrakstam "Fort Worth Star-Telegram" sacīja Kubans. "Tu kļūtu par lielākās daļas amerikāņu varoni. Amerikāņi tevi atcerētos biežāk, nekā ja tu būtu vienkāršs spēlētājs, un šī popularitāte dotu tev ļoti lielus ienākumus."

"No otras puses, ja tu esi muļķis, kurš nosoda kādu tāpēc, ka viņš ir homoseksuālis, tad būsi izstumts un zaudēsi visus savus ienākumus," uzskata Kubans.

Amaeči situāciju Kubans salīdzina ar Džekiju Robinsonu, kurš 1947. gadā kļuva par pirmo melnādaino spēlētāju Amerikas beisbola līgā.

"Tam ir jābūt kādam, kurš ir ar lielu gribasspēku. Viņam būtu jāpārvar daudz grūtību. Es nevēlos Amaeči salīdzināt ar Džekiju Robinsonu, bet abos gadījumos ir vairākas sakritības. Viņš kļūst par paraugu citiem. Kad tu dari kaut ko grūtu un paliec tāds, kāds esi, tad kļūsti par Amerikas varoni, lai kas arī notiktu. Tāds ir amerikāņu gars," domā Kubans.

Intervijā Kubans kritiski izteicās par NBA pieņemto infekcijas kontroles likumu, ka spēlētājam ir jāmaina forma, ja uz tās ir asinis.

"Ja Amerikas futbola līgā (NFL) un Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nav šādu likumu, tad kāpēc tādam jābūt NBA? Šajos sporta veidos spēles laikā spēlētāji bieži asiņo, gūst traumas, bet nekā tamlīdzīga nav, tad kāpēc tas ir vajadzīgs NBA? Es uzskatu, ka faniem patiktu, ja uz spēlētāja formas būtu redzamas asins pēdas, tomēr viņš turpina spēlēt," savas domas par infekcijas kontroles likumu izteica Kubans.

NBA vadība mainīja likumu 1991. gadā, kad Īrvinam "Maģiskajam" Džonsonam tika atklāts AIDS.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu