Jānis Vinters - septītais, Āzis - divdesmitais! (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigarrt.lv

Rallijreidā Lisabona-Dakāra septītajā posmā piektdien augsto septīto vietu motociklu konkurencē izcīnīja latvietis Jānis Vinters un šajā sezonā tas viņam ir līdz šim labākais rezultāts. Automašīnu klasē solīdā divdesmitā vietā "OScar" ekipāžai Āzis/Princis.

Motociklu konkurencē Jānis Vinters šodien no posma uzvarētāja francūža Sirila Desprē vairāk nekā 406 kilometru garajā posmā atpalika gandrīz par 14 minūtēm, savukārt viņa vecākais brālis Einārs Vinters finišēja 23. vietā - 52 minūtes aiz uzvarētāja.

Sarežģīto laika apstākļu dēļ sacensību organizatori pieņēma lēmumu ātrumposmu saīsināt par 100 kilometriem.

Kopvērtējumā Jānis Vinters tagad ir pakāpies jau uz 12. vietu, no līdera spāņa Marka Komas atpaliekot par divām stundām, 16 minūtēm un 14 sekundēm. No desmitās vietas, kuru viņš izcīnīja 2006. gada Dakāras kopvērtējumā sīksto latvieti šķir tikai 36 minūtes.

Einārs Vinters summā arī ir pakāpies uz augšu un tagad ir 21. pozīcijā - četras stundas un 27 minūtes aiz līdera Komas.

Koma kopvērtējumā par desmit minūtēm un 47 sekundēm apsteidz savu tautieti Esteve Pujolu, kamēr trešais ir francūzis Davids Kasto, kas Koma zaudē jau gandrīz 37 minūtes.

Labākā Latvijas ekipāža šodien izrādījās Jānis Āzis/Ainārs Princis, kas septītajā posmā finišu sasniedza 20. vietā - stundu un 40 minūtes aiz posma uzvarētājiem - Dienvidāfrikas pilota Žila De Viljē un vāciešu stūrmaņa Dirka fon Citcevica "Volkswagen" ekipāžas.

Otrs Latvijas "OScar" ar Andri Dambi un Didzi Zariņu uzvarētājiem zaudēja trīs stundas un 39 minūtes, ierindojoties 67. vietā.

Rallijreida kopvērtējumā Āzis/Princis no 45. vietas ir pakāpušies jau uz 32., bet Dambis/Zariņš par spīti ne sevišķi sekmīgajam startam - no 41. uz 40. pozīciju.

Par jaunajiem kopvērtējuma līderiem ir kļuvuši posma uzvarētāji De Viljē/Citcevics, kas par minūti un 39 sekundēm tagad apsteidz līdzšinējos līderus - spāni Karlosu Sainsu un francūzi Mišelu Perinu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu