Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīru "Rīga 2000" uzsāk ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar zaudējumu Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīrā piektdien debitēja Latvijas hokeja čempionvienība "Rīga 2000", kas savā pirmajā mačā ar 1:4 (0:4, 0:0, 1:0) zaudēja Krievijas superlīgas klubam Toljati "Lada".

Visus četrus vārtus "Lada" guva pirmajā trešdaļā, turklāt trīs no tiem - izmantojot vairākumu. "Rīga 2000" glābējs šoreiz nebija vārtsargs Džefs Maunds, kas pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem 16.minūtē tika nomainīts. Maunds atvarīt spēja vien trīs no septiņiem pretinieku raidījumiem. Turpmāk lieliski vārtos darbojās Mārtiņš Raitums, vairākkārt glābjot komandu.

Jau pirmajā periodā Latvijas kluba hokejisti pamanījās nopelnīt sešus noraidījumus un lielāko spēles daļu pavadīja mazākumā.

Otrajā periodā spēle līdzsvarojās, bet komandas vārtus neguva. Savukārt pēdējās trešdaļas 13.minūtē vienīgos vārtus mačā guva Latvijas čempioni - pēc Tomasa Geislera piespēles precīzs bija Taivo Sūrso.

"Rīga 2000" visā mačā sapelnīja 26 soda minūtes, bet "Lada" - astoņas.

Rīdzinieki uz Krievijas superlīgas kluba, kurā spēlē arī Latvijas aizsargs Māriss Jass, vārtiem izdarīja 17 metienus, bet pretinieki - divas reizes vairāk. Jāatzīmē, ka Raitums atvairīja 27 metienus.

Šodien Kontinentālā kausa izcīņas finālturnīra otrajā spēlē Latvijas čempioni tiksies ar Šveices klubu Cīrihes "ZSC Lions", kas vakar pirmajā mačā ar 3:2 pieveica mājiniekus mājiniekiem - ungāru vienību "Alba Volan".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu