Reabilitācijas uzvara un vieta "play off"! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" ULEB kausa izcīņas spēlē savā laukumā otrdien uzvarēja Bulgārijas čempionus "Lukoil Academic" un jau trešo gadu pēc kārtas kvalificējās "play off" turnīram.

Komandas saspēles vadītāja Jāņa Blūma lieliskā snieguma spārnoti, ventspilnieki šodien revanšējās bulgāriem par zaudējumu pirmajā spēlē un izcīnīja skaistu uzvaru ar 82:69.

Pa ceturtdaļām - 19:14, 18:14, 29:21, 16:20.

Ventspilniekiem ULEB kausā šī bija jau 12. uzvara pēc kārtas savā laukumā un pēdējoreiz zaudējumu Ventspilī Kārļa Muižnieka komanda piedzīvoja 2004. gada februārī.

Kā izrādījās, tad neatkarīgi no pēdējās kārtas spēļu rezultātiem, "BK Ventspils" jau trešo gadu pēc kārtas ir kvalificējušies izslēgšanas turnīram, jo citā A grupas spēlē Salonikos vietējais Aris" šodien ar 73:69 pārspēja Madrides "Estudiantes".

Līdz ar to zemāk par ceturto vietu savā grupā Latvijas čempioni vairs nevar noslīdēt un pēc nedēļas Berlīnē (spēlēs ar "Alba") varēs cīnīties par otro vietu grupā un vienlaikus jau sākt gatavošanos "play off" mačiem. Astotdaļfināla pāru izloze notiks 20. janvārī.

Vēl šodien "Euphony Bree" savā laukumā ar 82:74 pārspēja Berlīnes "Alba" un vācu komanda līdz ar to zaudēja pat teorētiskas izredzes cīnīties par iekļūšanu "play off".

Pateicoties šīsdienas panākumam ar +13, "BK Ventspils" turnīra tabulā tagad ierindojas augstāk par "Lukoil Academic", jo pirmajā spēlē Sofijā bulgāri uzvarēja tikai ar piecu punktu starpību (85:90).

Ja Latvijas basketbola superklubam regulārās sezonas pēdējā spēlē Berlīnē izdosies uzvarēt arī "Alba" vienību, tad, visticamāk, tas dos otro vietu A grupā un relatīvi vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

Līdera cienīgu sniegumu pret "Lukoil Academic" šodien demonstrēja Latvijas izlases aizsargs Blūms, kurš guva 19 punktus (2p 5/6, 3p 2/4, sm 3/4), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un septiņreiz (!) rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem.

Foto: euroleague basketball

"Šajā spēlē mums nebija kur atkāpties, jo zaudējuma gadījumā

play off

aizietu gar degunu," īsā telefonsarunā TVNET Sports korespondentam pastāstīja Jānis Blūms (att.).

"Spēli sākām ļoti mobilizējušies, visi "kapāja" aizsardzībā un bijām vienota komanda kā "Ventspils" labākajos mačos. Bija gan kāpumi, gan kritumi, bet tas jau mums šajā sezonā ir raksturīgi."

Dalrons Džonsons uzvarai pievienoja vēl 18 punktus, kā arī desmit atlēkušās bumbas. 13 punkti lietuvieša Mariona Petrāviča rēķinā, 12 guva Rašīds Brokenboro.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 44, Academic - 33.

Rezultatīvākais Bulgārijas komandas rindās ar 23 punktiem bija Braiants Smits, bet 14 guva Kenjans Vīkss. Pret "Ventspili" laukumā neizgāja ULEB kausa rezultatīvākais spēlētājs Lamonts Džounss.

Uģis Viļums.
Uģis Viļums. Foto: AFI

Spēles rezultātu šodien ar precīzu tālmetienu atklāja Uģis Viļums, un uz šīs pozitīvās nots "BK Ventspils" aizvadīja arī visas pirmās desmit minūtes, dominējot laukumā un ceturtdaļas vidū panākot pat desmit punktu handikapu.

Ejot mazajā pārtraukumā - laukuma saimniekiem piecu punktu pārsvars - 19:14.

Otrajā ceturtdaļā iniciatīvu pakāpeniski pārņēma viesi un septītajā minūtē pēc Simeona Najdenova tālmetiena, pirmoreiz arī izvirzījās vadībā - 27:28. Bulgāru prieki, par laimi, izrādījās īsi, jo tūlīt pat sekoja Blūma benefice.

Ventspils saspēles vadītājs un šobrīd neapšaubāmais komandas līderis vispirms atbildēja ar savu trīspunktnieku, bet pēc brīža raidīja bumbu mērķī arī no groza apakšas - jau 32:28. Abos gadījumos Blūmam rezultatīvi asistēja Viļums.

Vēl pa diviem punktiem guva arī Tomass un Petrāvičs, bet punktu spilgtajai puslaika izskaņai pielika Blūms ar soda metieniem - plus deviņi - 37:28.

Trešajā ceturtdaļā sākumā bulgāriem vēl izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - 39:38, taču tad īstajā brīdī precīzs vēlreiz bija Blūms, pa grozam guva Petrāvičs un Tomass, un mājinieki palēnām veica izšķirošo izrāvienu.

Kārlis Muižnieks turpina uzvarēt savā laukumā.
Kārlis Muižnieks turpina uzvarēt savā laukumā. Foto: AFI

Savus punktus iemeta arī Raimonds Vaikulis, Raitis Grafs un Dalrons Džonsons, bet pēc Blūma metiena no groza apakšas "Ventspils" sasniedza šajā spēlē lielāko pārsvaru +18 (64:46).

Pirms pēdējām desmit minūtēm - 66:49 un, ja nenotiks kādi zili brīnumi, uzvara šajā spēlē jau rokā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā viesiem gan izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas (66:56), tomēr īstajā brīdī trīspunktnieku "ielidināja" Blūms, un ar to spēles liktenis faktiski arī bija izšķirts.

"Šodien laukumā devos uz maiņu un domāju, ka tas bija taktiski labs risinājums, jo bija neliels pārsteigums viesiem," atzina Blūms telefonintervijā neilgi pēc spēles beigām.

"Zināju, ka varēšu regulāri "ielikt" (iemest - aut.), tāpēc, redzot, ka komandas biedriem īsti neiet, nebaidījos uzņemties iniciatīvu, jo šobrīd esmu labā kondīcijā un daudz kas laukumā izdodas."

Ievērojamu ieguldījumu "Ventspils" uzvarā šodien deva arī rezervists Uģis Viļums, kurš šoreiz bija izpelnījies vietu starta pieciniekā un pret bulgāriem guva trīs punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Statistika: Ventspils - 2p 24/43, 3p 7/17, sm 13/22, Lukoil Academic - 2p 19/38, 3p 7/30, sm 10/17.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Tomass 8 p.+ 8 a.b., Grafs 6 p.+ 5 a.b., Vaikulis 3 p.+ 3 a.b., Kristaps Purnis 0 p., Timermanis 0 p. (Mārtiņš Skirmants un Pāvels Veselovs nespēlēja).

Pēc nedēļas "Ventspils" izbraukumā tiksies ar Berlīnes "Alba", savukārt citās A grupas spēlēs - "Aris" mērosies spēkiem ar "Lukoil Academic", bet "Estudiantes" ar "Euphony Bree".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu