Latvija rīkos U-19 pasaules čempionātu basketbolā (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

2011. gada pasaules čempionāts basketbolā U-19 vecuma grupā tiks rīkots Latvijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

''Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) nākamā gada pasaules čempionātu basketbolā U-19 vecuma grupā organizēt uzticējusi Latvijai,'' vēsta LBS mājaslapa internetā.

Latvijā pērn veiksmīgi tika sarīkots Eiropas čempionāts sievietēm, un tieši šis apstāklis kalpojis par iemeslu, kāpēc Latvijai uzticēts rīkot nākamā gada U-19 čempionātu.

Paredzams, ka turnīrs no 30. jūnija līdz 10. jūlijam notiks trīs pilsētās - Liepājā, Valmierā un Rīgā.

U-19 pasaules čempionāts basketbolā ir otrs visprestižākais basketbola turnīrs aiz pieaugušo pasaules čempionāta. Katru gadu tas pulcē profesionālus basketbolistus, potenciālās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eiropas basketbola zvaigznes, labākos trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no pieciem pasaules kontinentiem.

Latvija nekad nav rīkojusi pasaules līmeņa sacensības basketbolā un tikai vienu reizi ir spējusi kvalificēties pasaules U-19 čempionātam. 1999. gadā U-19 pasaules čempionātā Portugālē Latvija ierindojās 9. vietā.

Sieviešu čempionāts šajā pašā vecuma grupā nākamgad no 20. līdz 30. jūlijam notiks Čīlē.

Abas kandidatūras saņēma vienbalsīgu FIBA valdes apstiprinājumu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu