Vācijas jauktās stafetes biatlonisti uzvar sezonas pēdējās PK sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ar Vācijas jauktās stafetes komandas triumfu svētdien Krievijas pilsētā Hantimansijskā noslēdzās šīs sezonas Pasaules kausa izcīņa biatlonā.

2x6+2x7,5 kilometru garajās sacensībās vācieši Simone Hausvalde, kura pēc šīm sacensībām noslēdza karjeru, Magdalēna Noinere, Simons Šemps un Arndam Peifers distanci veica stundā, 18 minūtēs un 17,4 sekundēs. Vācieši izmantoja sešas rezerves patronas.

No uzvarētājiem par minūti un 24 sekundēm atpalika otrajā vietā finišējušā Norvēģijas komanda, bet vēl par 6,8 sekundēm lēnāk distanci veica Zviedrijas sportisti.

Līdz ar to vācieši šajā neolimpiskajā disciplīnā kļuva par pasaules čempioniem, jo titula ieguvējs tika noskaidrots tieši šajās sacensībās.

Latvijas komanda šajā stafetē nepiedalījās.

Kā ziņots, sestdien Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā tika aizvadītas masu starta sacensības, pēc kurām noskaidrojās kopvērtējuma uzvarētāji gan sievietēm, gan vīriešiem.

Sieviešu konkurencē 12,5 kilometru masu starta sacensībās uzvarēja Vācijas biatloniste Magdalēna Noinere, nodrošinot arī triumfu šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Savukārt kungiem 15 kilometru masu starta sacensībās Norvēģijas biatlonists Ēmils Hegle Svensens palika tikai 14.vietā, taču ar to pietika, lai uzvarētu sezonas kopvērtējumā, jo viņa galvenais konkurents austrietis Kristofs Zumans ierindojās tikai 23.vietā.

Latvijas sportisti masu starta sacensībās nestartēja, jo tām kvalificējās tikai 30 labākie biatlonisti pēc Pasaules kausa kopvērtējuma. Bricis tajā ar 104 punktiem ieņēma 55.vietu šajā sezonā. Pasaules kausa kopvērtējumā iekļuva vēl viens Latvijas biatlonists Edgars Piksons, kurš ar četriem punktiem palika 115.vietā.

Noinere šosezon kopvērtējumā tika pie 933 punktiem, bet par 79 punktiem mazāk izcīnīja viņas Hausvalde. Trešajā pozīcijā ar 813 punktiem ierindojās Zviedrijas sportiste Helēna Junsone, kas Pasaules kausu ieguva pagājušajā sezonā.

Latvijas sieviešu komandas līdere Madara Līduma kopvērtējumā ar 94 punktiem ieņēma 50.vietu, bet lietuviete Diāna Rasimovičūte, kuras treneris ir Latvijas vīriešu izlases treneris Vitālijs Urbanovičs, ar 97 punktiem ierindojās 49.pozīcijā.

Tikmēr Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā vīriešiem Svensens izcīnīja 828 punktus, Zumans - 813, bet trešo vietu ieguva Krievijas sportists Ivans Čerezovs ar 782 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu