Felpss kļuvis par pirmās Jaunatnes vasaras Olimpiādes vēstnieku

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Leģendārais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss kļuvis par oficiālo pirmās Jaunatnes vasaras Olimpiādes vēstnieku.

Pirmā Jaunatnes vasaras Olimpiāde šī gada augustā notiks Singapūrā. Tajā sacentīsies sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Singapūrā plāno piedalīties 3600 sportisti 26 sporta veidos.

"Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir lielisks pasākums ne tikai tiem sportistiem, kuri tajā piedalīsies, bet arī tiem, kuriem ir iedvesma kļūt par sportistiem un kļūt vairāk aktīviem," izteicās Felpss.

"Es priecājos, ka man ir dota iespēja kļūt par pirmo oficiālo Jaunatnes vasaras Olimpiādes vēstnieku. Nevaru sagaidīt to brīdi, kad varēšu sākt strādāt ar šo sacensību organizatoriem," piebilda Felpss.

"Mēs esam priecīgi, ka Maikls atbalsta mūsu centienus uzsākt Jaunatnes vasaras Olimpiādi," izteicās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.

Kā ziņots, otrās Jaunatnes vasaras olimpiskās spēles 2014.gadā notiks Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā.

Tikmēr 2012.gadā pirmās Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles notiks Austrijas pilsētā Insbrukā. Šajās spēlēs būs septiņi sporta veidi - biatlons, bobslejs, slēpošana, kērlings, hokejs, kamaniņu sports un ātrslidošana.

Jau vēstīts, ka Felpss pirms diviem gadiem Pekinas Olimpiādē kļuva par pirmo cilvēku, kurš vienās olimpiskajās spēlēs izcīnījis astoņas zelta medaļas. Felpss pārspēja sava tautieša Marka Spica rekordu, kurš 1972.gada Minhenes olimpiskajās spēlēs peldēšanā izcīnīja septiņas zelta medaļas.

Savukārt pērnā gada augustā amerikānis izcīnīja piecas zelta godalgas pasaules čempionāta sacensībās.

24 gadus vecais Felpss jau ir atzinis, ka pēc diviem gadiem paredzētās Londonas vasaras olimpiskās spēles būs pēdējās viņa sportista karjerā.

"Jau agrāk esmu to apgalvojis, ka pēc 30 gadu sasniegšanas sportu pametīšu," pagājušajā nedēļā teica Felpss, kuram Londonas olimpisko spēļu laikā paliks 27 gadi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu