Gibsons un "Ducks" noslēdz 50 miljonu līgumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

ASV vārtsargs Džons Gibsons noslēdzis astoņu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Anaheimas "Ducks", vēsta ESPN.

Pašlaik 25 gadus vecais Gibsons kontrakta ietvaros saņems 51,2 miljonus ASV dolāru (44,2 miljoni eiro) lielu atalgojumu.

Gibsons kopš 2014. gada pārstāv "Ducks", pamazām kļūstot par komandas pirmo vārtsargu. 

Pagājušajā sezonā Gibsons aizvadīja 60 spēles, izcīnīja 31 uzvaru, atvairīja 92,6% pretinieku metienu un vidēji ielaida 2,43 ripas.

NHL spēlētāja karjerā Gibsons atvairījis 92,3% pretinieku metienu. Tas ir labākais rādītājs starp visiem vārtsargiem, kas līgā aizvadījuši vismaz 150 spēles kopš 1955./56. gada sezonas, kad statistikā sāka uzskaitīt metienus pa vārtiem.

2013. gadā Gibsons kopā ar ASV junioru izlasi izcīnīja pasaules U-20 čempionāta zelta medaļas un kļuva par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tajā pašā sezonā viņš izcīnīja bronzas godalgu ASV valstsvienības rindās arī pieaugšu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu