Glāzgovas "Celtic" vairākumā nespēj pieveikt Atēnu AEK

Čempionu līgas kvalifikācija
LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas futbola flagmanis Glāzgovas "Celtic" trešdien UEFA Čempionu līgas (ČL) kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Grieķijas klubu Atēnu AEK.

Atbildes spēle tiks aizvadīta nākamajā otrdienā Atēnās. Uzvarētāja divu spēļu summā iekļūs izšķirošajā kārtā, bet zaudētāja sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kur to kvalifikācijas "play-off" kārtā gaida cīņas ar divkārtējās Latvijas čempiones Jūrmalas "Spartaka" un pērn Lietuvā triumfējušās Marijampoles "Sūduva" dueļa uzvarētāju.

Mača 17.minūtē ar spēcīgu sitienu no vārtsarga laukuma stūra rezultātu atklāja "Celtic" pussargs Kelams Makgregors, bet minūti pirms pirmā puslaika beigām beļģis Viktors Klonaridis apmēram no 11 metru atzīmes panāca 1:1.

Spēles 57.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja AEK pussargs Konstantīns Galanopuls, tādējādi atstājot viesus mazākumā. Tiesa, laukuma saimnieki, trešo daļu no mača spēlējot vairākumā, nespēja izcīnīt uzvaru, duelim noslēdzoties neizšķirti.

Tikmēr iepriekšējās sezonas UEFA Eiropas līgas fināliste "Salzburg" no Austrijas savā laukumā ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja Maķedonijas komandu Tetovo "Škendija". Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās izraēliešu pussargs Munass Daburs, bet vienu reizi precīzs bija Mali futbolists Diadē Samaseku.

Savukārt Grieķijas vienība Saloniku PAOK savā laukumā ar 3:2 (3:2) apspēlēja Krievijas klubu Maskavas "Spartak". Maskavieši pēc bulgāra Ivelina Popova un nīderlandieša Kvinsija Promesa sitieniem spēles 17.minūtē bija panākuši 2:0, bet puslaika turpinājumā serbs Aleksandars Prijovičs, Dimitris Limnis un Dimitris Pelks nodrošināja mājiniekiem vadību.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas čempione "Spartaks", sezonu turpinot UEFA Eiropas līgā, kur šovakar kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē Rīgā tiksies ar "Sūduva" futbolistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu