Matiass Ekstroms: no lauku puišeļa par pasaules čempionu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Matiass Ekstroms
Matiass Ekstroms Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

2004. un 2007. gada DTM čempions un ātrākais braucējs 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionātā ir Matiass Ekstroms. Autosportists, kurš savijis ciešas saites ar Audi zīmolu, sarunā ar žurnālu Klubs atklāj, kā nonācis tur, kur šobrīd atrodas.

Zviedru autosportists 14.jūlijā atzīmēja 40 gadu jubileju un teju pusi mūža ir pavadījis Audi rūpnīcas pilota statusā, zīmolu pārstāvot DTM un rallijkrosā.

Intervijā žurnālam Klubs Ekstroms stāsta, ka pirmās atmiņas par auto viņam saistās ar Volvo 343 DL, kas iemēģināts aptuveni 10 gadu vecumā. Tolaik gan vispār nav bijušas domas par autosportu; tās, kā arī ambīcijas par augstiem panākumiem sportā, parādījušās vēlāk - deviņdesmito gadu beigās.

Tad arī sākās Ekstroma kāpiens pretī augstākajiem sasniegumiem. Tiesa, ne bez sarežģījumiem, jo izrādās, ka viņa tēvs ir īsts "BMW vīrs", bet Matiass pārstāv Audi. 

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

"Man patīk BMW, un es šo zīmolu daudzējādā ziņā cienu. Bet vienmēr esmu bijis Audi fans. Quattro pilnpiedziņa un vecais Audi S1 mani ļoti fascinēja. Un, kad parādījās iespēja strādāt ar Audi, tas bija loti patīkami. Tas bija labi arī manai karjerai, jo es negribēju tikt uzskatīts par izlaistu puišeli, kurš iet tēva iemītās pēdās," stāsta Matiass Ekstroms un atklāj, ka tēvs nav bijis pārāk laimīgs par šo soli. "Vairākus gadus mums bija visai vēsas attiecības, bet tā ir dala no spēles."

Tāpat Matiass Ekstroms sarunā norāda, ka mūsdienās autosportistam jāprot daudz vairāk par "pliku" braukšanu. 

"Šobrīd tev ir jābūt ne tikai labam braucējam, bet arī ekspertam komercijā un komunikācijā, lai tu kļūtu vilinošs autoražotājam, sponsoriem, medijiem un faniem. Mūsdienās, lai veidotu profesionālu autosportista karjeru, ir jābūt krietni vispusīgākam," - tā Ekstroms.

Intervijā viņš arī norāda, ka nav pārāk aizrāvies ar laicīgajām lietām, neskrien pēc jaunākā televizora vai telefona uz veikalu tikai tāpēc, kad tas kļuvis pieejams, ka ir patīkami strādāt ar latviešiem un, ka, salīdzinot ar leģendāro Silverstonas trasi, "Rīga uzvar visos ieskaites punktos".

Visu interviju ar Matiasu Ekstromu lasi žurnāla Klubs jaunākajā numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu