Ceļu uz Dakaru sāks arī latvieši

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt Portugāles galvaspilsētā Lisabonā startēs pasaulē slavenākais un grūtākais rallijreids, kura finišs, kā ierasts, paredzēts Senegālas galvaspilsētā Dakarā 15. janvārī.

Jau trešo gadu pēc kārtas tuksnešus dosies iekarot arī latvieši ar komandas Riga Rally Raid Team nosaukumu – Māris Saukāns/Andris Dambis un Jānis Āzis/Ainārs Princis ir divas vieglo automašīnu ekipāžas, bet motociklu konkurencē startēs Jānis Vinters.

Abas RRRT vieglo automašīnu ekipāžas rallijreidā Lisabona–Dakara brauks ar tepat Latvijā uzbūvētajām apvidus automašīnām OSCar, turklāt dueta Saukāns/Dambis rīcībā būs šī prototipa jaunais modelis – papildus neskaitāmiem uzlabojumiem tam ir arī Chevrolete Corvette dzinējs, kas esot jaudīgāks par iepriekš izmantotajiem BMW markas motoriem. Arī Jānis Vinters, kurš savā debijas reizē pirms diviem gadiem sagādāja visiem lielu pārsteigumu, ticis pie jauna braucamā. Tā kā tagad arvien vairāk rallijreidiem paredzēto motociklu būvē uz mazāku motociklu bāzēm, tie kļuvuši vieglāki un manevrētspējīgāki, līdz ar to vieglāk vadāmi, un tādu sev uzbūvējis arī latvietis. Jaunais KTM markas motocikls samontēts praktiski no nulles, un tam ir mazāka dzinēja kubatūra, taču tas ir arī par 40 kg vieglāks, kas ir būtisks faktors.

Pasaulē populārākais rallijreids šogad sāksies ar prologu 31. decembrī, un šoreiz tas norisināsies 370 km garajā distancē no Portugāles galvaspilsētas Lisabonas līdz šīs valsts dienvidu pilsētai Portimau. Arī turpmākās 15 dienas būs smags pārbaudījums visiem dalībniekiem. Latvieši centīsies tās izturēt ar pieciem braucamajiem (vēl divas tehniskās palīdzības automašīnas), un viņiem visiem 28. un 29. decembrī izdevās ātri iziet tehnisko komisiju un administratīvo kontroli, tas nozīmē, ka rīt mūsējie varēs bez problēmām stāties uz starta. Kādi ir latviešu mērķi? Līdzīgi kā iepriekš – veiksmīgi veikt visu distanci un cīnīties par maksimāli labiem rezultātiem ātrumposmos un kopvērtējumā.

***

Lisabona–Dakara 2006

sacensības norisināsies no 31. decembra līdz 15. janvārim (vienīgā brīvdiena – 8. janvāris)

kopējais distances garums: 9043 km

kopējais ātrumposmu garums: 4813 km

līdz Dakarai dalībnieki šķērsos sešu valstu teritoriju – Portugāles, Marokas, Mauritānijas, Mali, Gvinejas un Senegālas

rallijreidā šogad piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits, kas kopumā izmantos 748 tehnikas vienības – 240 motociklus, 188 vieglās automašīnas, 80 smagās mašīnas un 240 tehniskās palīdzības auto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu