Līdz „Dakaras” maratonrallijam palikušas dienas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas TVNET sāk atspoguļot 2006. gada „Dakaras” maratonralliju, kas sākas 31. decembrī un ilgs līdz 15. janvārim. Īpašu uzmanību mēs, protams, veltīsim Latvijas komandai "Riga Rally Raid Team", kura jau trešo reizi piedalīsies šajā prestižajā rallijā.

Dakar 2006

Palikušas dažas dienas līdz gada lielākajam un garākajam notikumam auto un moto sportā - „Dakaras” maratonrallijam, kas startēs 31. decembrī un ilgs līdz 15. janvārim, līdz tiks sasniegti Rozā ezera krasti Dakarā.

Lisabona-Dakara maršruta karte
Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem dalībniekiem pēc tehniskajām kontrolēm netiks ļauts mierīgi aizvadīt vecā gada pēdējo dienu. 31. decembrī maratonrallijs aizsāksies ar 370 km garu posmu, kura 83 km būs pirmais ātrumposms viltīgajos un šaurajos Portugāles ceļos. Arī 1. janvārī, pirms pārcelšanās uz melno kontinentu dalībniekiem vēl būs jāveic 115 km garš ātrumposms.

Pavisam dalībniekiem būs jāveic 9043 kilometri, no kuriem 4813 km -ātrumposmos. Maršruts ir sadalīts 15 posmos, šķērsojot sešu valstu teritorijas.

Portugāle – 2 posmi Maroka – 3 posmi Mauritānija - 4 posmi Mali - 2 posmi Gvineja - 1 posms Senegāla - 3 posmi

Jaunums būs posms Gvinejā, kur sacensības atgriežas pēc 18 gadu pārtraukuma ar maratonposmu Bamako – Labe. Tas nozīmē, ka pēc šī posma finiša dalībnieku tehnika tiek nekavējoties novietota slēgtajā parkā, un nekāda tehniskā palīdzība tiem nav pieejama.

Garākais ātrumposms dalībniekus sagaida pēc atpūtas dienas Nuakčotā, dodoties uz Kiffu – 599 km. Savukārt īsākais ātrumposms būs Dakara –Dakara, kad pārbaudījumus izturējušie dalībnieki veiks 31 km garo leģedāro loku gar okeāna krastu un Rozā ezeru.

No vēstures

Latvijas komandas "Riga Rally Raid Team" tapšanas aizsākumi meklējami jau pirms 2002. gada, kad apvienojoties autokrosa, bezceļu un klasiskā rallija entuziastiem top tambrīdim pat neticama ideja - startēt leģendārajā maratonrallijā "Parīze - Dakara". Pēc ilgiem projektēšanas darbiem 2002. gada 30. septembrī Ogres Servisa Centrā sametina pirmās "OSCar" karkasa caurules. 2003. gada 29. maijā prototips ir gatavs, un faktiski uzreiz kļūst par neatņemamu komandas zīmolu.

2003. gadā "Riga Rally Raid Team" tiek dibināta oficiāli. Ieguldītais darbs un neatlaidība sāk nest pirmos augļus. Atsevišķos Pasaules Čempionāta posmos izdodas finišēt pirmajā desmitniekā, tostarp prestižajā "UAE Desert Challenge" rallijā. "Riga Rally Raid Team" pamana, un par to raksta vadošais rallijreidu portāls www.marathonrally.com.

2004. un 2005. gads

2004. gada sezonas sākumā tiek realizēts līdz šim galvenais dibināšanas pamatuzstādījums: Piedalīties un finišēt maratonrallijā "Parīze - Dakara". Komanda sezonu atklāj 1. janvārī un tās sniegums šajā sacīkstē uzskatāms pat par ļoti veiksmīgu. Trīs no četrām startējušajām ekipāžam sasniedz finišu un pat izcīna 1., 2. un 4. vietu nominācijā "First time in Paris - Dakar" Sportistu gaitas iegūst plašu rezonansi Latvijā, komanda tiek pamanīta un atzīta arī starptautiskā līmenī.

Kopsummā "Riga Rally Raid Team" sekmīgi piedalījās augstākminētajā maratonrallijā "Parīze – Dakara", trijos Pasaules Čempionāta posmos, kā arī pirmajā starptautiskajā Latvijas rallijreidā "Latvian Baja" un vairākos LR čempionāta rallijos – reidos un karuseļrallija posmos.

2005. gada sezona aizsākās ar maratonralliju "Barselona - Dakara" 2005. gada 1. janvārī, kurā komandu pārstāvējā:

Māris Saukāns / Didzis Zariņš (OSCar) Jānis Āzis / Ainārs Princis (OSCar) Igors Skoks / Agris Piķis (OSCar) Jānis Vinters (KTM) Aleksandrs Taranenko / Aldis Zēbergs / Brigitte Reitbauere (Mercedes 4 X 4)

Andris Dambis šajā sacīkstē piedalījās kā komandas tehniskais direktors, Valdis Purvinskis – kā komandas menedžeris.

Šogad komandu pārstāvēs šādas ekipāžas:

Māris Saukāns / Andris Dambis (OSCar), Jānis Āzis / Ainārs Princis (OSCar), Jānis Vinters (KTM).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu