Gandrīz - neskaitās... (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Dramatiskiem pavērsieniem piesātinātā ULEB kausa izcīņas spēlē Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" šodien Madridē ar 83:86 zaudēja laukuma saimniekiem "Estudiantes". Neskatoties uz neveiksmi, ventspilnieki saglabā otro vietu apakšgrupā, tomēr cīņa par vietu pirmajā četriniekā tikai tagad ir sākusies pa īstam.

No gandrīz bezcerīgās situācijas - 58:75 spēles 34. minūtē - nepilnu četru (!) minūšu laikā ventspilnieki neticamā kārtā samazināja rezultāta starpību līdz vienam precīzam divpunktu metienam - 78:80!!!

Līdz brīnumam tomēr nedaudz pietrūka. Spēles liktenis atkal nonāca pirmās spēles varoņa Ivara Timermaņa rokās. Šoreiz viņš neizglāba, jo pie rezultāta 81:84 pamatlaika pēdējā minūtē Ivara izmestais trīspunktu metiens mērķi nesasniedza...

Pa ceturtdaļām - 23:17, 21:18, 9:27, 30:24.

Rezultatīvākais "BK Ventspils" rindās ar 23 punktiem (2p 2/7, 3p 4/5, sm 7/10) bija Jānis Blūms, kura rēķinā ar sešas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

Vislielākās uzslavas pelnījis arī Raitis Grafs, kurš, spītējot iepriekšējā spēlē gūtajam savainojumam, devās laukumā starta piecniekā un komandai palīdzēja ar deviņiem punktiem (2p 4/8) un sešām atlēkušajām bumbām.

Terenss Tomass šodien guva 19 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Viljams Makdonalds.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 36, Estudiantes - 38.

Foto: AFI

"BK Ventspils" spēli iesāka ļoti labi un, pateicoties Grafa (att.) un Blūma gūtajiem punktiem, pirmās ceturtdaļas beigās nodrošināja pirmo izrāvienu, ko spēles turpinājumā vēl spēja palielināt.

Lielāko pārsvaru viesi ieguva tieši pirmā puslaika beigās, kad Tomass panāca +9 (44:35).

Kopumā veiksmīgo Latvijas čempionu spēli, pilnībā izbojāja trešā ceturtdaļa, kurā ventspilnieku uzbrukums bija bezspēcīgs, bet aizsardzība kā caura sēta. Tā rezultāta kurzemnieki ne tikai izsēja pārsvaru, bet nonāca arī lielos mīnusos (53:62).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā lejupslīde vēl turpinājās un kritisko punktu (-17) sasniedza 34. minūtē. Pēc tam jau bija pienācis laiks organizēt pakaļdzīšanos, kas gandrīz arī izdevās, tik vien pietrūka kā nedaudz vairāk veiksmes.

Un tomēr gandrīz - neskaitās. Lai arī līdzvērtīgā cīņā - kārtējais zaudējums izbraukumā, turklāt, ja grupu turnīra noslēgumā ventspilniekiem un "Estudiantes" būs vienāds uzvaru skaits, tad, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāku vietu ieņems spāņi.

Kā zināms, divu spēļu summā Kārļa Muižnieka komanda ir zaudējusi mikromaču arī Beļģijas čempioniem "Euphony Bree", kas šodien savā laukumā ar 69:64 pārspēja A grupas līderus Saloniku "Aris".

Pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja Berlīnes ALBA, kas savā laukumā ar 78:74 uzvarēja "Lukoil Academic".

Spītējot zaudējumam, "Ventspils" saglabā otro vietu A grupā, kur situācija ir kļuvusi pagalam sapiņķerēta. Teorētiski arī ALBA vēl saglabā mikroskopiskas cerības pacīnīties par vietu četriniekā; kas attiecas uz pārējām piecām komandām, tad izteiktas priekšrocības nav pat "Aris" basketbolistiem, kas jau 2006. gada 3. janvārī savā laukumā uzņems "BK Ventspils".

Statistika: Ventspils - 2p 16/39, 3p 11/23, sm 18/26, Estudiantes - 2p 23/51, 3p 7/18, sm 19/27.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Dalrons Džonsons 14 p., Marions Petrāvičs 8 p., Rašīds Brokenboro 7 p., Timermanis 3 p.+ 5 a.b., Uģis Viļums 0 p., Mārtiņš Skirmants 0 p.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu