Četri Krievijas biatlonisti pārkāpuši antidopinga noteikumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ceturtdien paziņoja, ka četri Krievijas biatlonisti pārkāpuši antidopinga noteikumus, par to informējot Krievijas Biatlona savienību (SBR) un aizdomās turētos sportistus.

Savā paziņojumā IBU norāda, ka SBR un četri sportisti, kuru identitāte netiek atklāta, 14 dienu laikā var sniegt atbildi uz apsūdzībām. Ja antidopinga pārkāpums netiks atzīts, tad pret sportistiem tiks ierosinātas disciplinārlietas, kuras izskatīs ISU Antidopinga komisija.

Tikmēr SBR norādījusi, ka trīs no četriem apsūdzētajiem biatlonistiem jau ir noslēguši karjeru, bet vēl viens šovasar netrenējas un neatrodas valsts izlasē.

Krievijas puse gan sola veikt skrupulozu izmeklēšanu kā pret sportistiem, tā viņu treneriem, solot nulles toleranci pret noteikumu pārkāpējiem.

Savukārt Krievijas mediji ziņo, ka viens no aizdomās turamajiem sportistiem ir divkārtējais olimpiskais čempions Jevgeņijs Ustjugovs, kurš 2014.gadā noslēdza karjeru. Sākotnēji tika minēts arī Antona Šipuļina vārds, tomēr pēc tam vairāki informācijas avoti apgalvoja, ka pēdējo gadu Krievijas biatlona līdera nav starp aizdomās turētajiem sportistiem.

Pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm pasaules sporta sabiedrību satricināja skaļš Krievijas dopinga skandāls, jo Krievija tika vainota valsts iestāžu atbalstītas dopinga programmas izveidē. Vairākiem Krievijas sportistiem tika atņemtas Sočos izcīnītās medaļas, savukārt šā gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievija startēja zem neitrāla karoga kā "Olimpisko atlētu no Krievijas" komanda.

Tikmēr šā gada pavasarī tika sākta izmeklēšana par ISU līdzšinējā prezidenta Anneša Besberga iespējamu saistību kukuļņemšanā, vainojot viņu Krievijas sportistu piesegšanā, pretim saņemot atlīdzību.

Besebergs paziņoja par atkāpšanos no amata, tāpēc ISU drīzumā gaida jaunas prezidenta vēlēšanas, kur viena no pretendentiem uz šo amatu ir Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu