Motosporta pirmā Čempionu balle (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

26. novembrī pirmo reizi Latvijas motosporta vēsturē Latvijas Motosporta Federācija rīkoja "Čempionu balvu pasniegšanas ceremoniju". Pasākuma mērķis – pateikties sportistiem un klubu pārstāvjiem par ieguldīto darbu un sasniegumiem 2005. gada sezonā.

Sveikt Latvijas motosporta čempionus bija ieradies Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars, kas norādīja uz savu vēlmi attīstīt un veicināt motosporta darbību Latvijā.

Pateicoties par sasniegto, novēlot izturību un panākumus arī nākamajā sezonā, Latvijas blakusvāģu komandu sveica Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš.

Pasākumā ar devīzi „Ļausim mirdzēt motosporta zvaigznēm” kopā bija visi Latvijas labākie un aktīvākie motosporta pārstāvji. Kristers Serģis, Kaspars Stupelis, Jānis Vinters, Lauris Freibergs, Agris Neija, sportisti, kas sekmīgi pārstāv Latviju pasaulē.

Lauris Freibergs
Arī starp 2005. gada Latvijas čempioniem ir sportisti, kas veiksmīgi startē Eiropas un pasaules sacensībās. Ivo Šteinbergs, brāļi Jānis un Lauris Daideri, Kjasts Puodžuks, Alvis Tribockis, Māris Kirilko, Filips Kempelis - Latvijas čempioni, kas piedalās sacensībās ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Zināms, motosportā neiztikt bez atbalstītājiem un līdzjutējiem, kam šoreiz bija iespēja būt kopā ar sportistiem ārpus aktīvās motosporta dzīves un skatīt vaigā tos, kas sezonas laikā slēpjas zem ķiverēm. Pasākumā piedalījās viens no aktīvākajiem motokrosa līdzjutējiem, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Ēriks Fogels.

„Kā kluba vadītājam šis pasākums ir iespēja pierādīt un parādīt, kas mēs esam un kādi ir mūsu sasniegumi. Mūsu motosportisti, tie ir fanāti, kas brauc un pierāda sevi trasē. Lieliski noorganizēts un izdevies pasākums. Paldies organizatoriem. Tradīcija jāturpina, lai arvien vairāk zinātu un runātu par motosportu Latvijā,” skaidro Arvis Sanders, Ventspils motokluba „Rodeo” direktors, 2005. gada Latvijas komandu un Latvijas klubu čempions motokrosā.

„Tā bija iespēja satikt sportistus, atbalstītājus un uzzināt, kā veicas citu disciplīnu sportistiem. Lielisks pasākums, kas noteikti jāturpina,” uzsver Agris Neija, 2005. gada čempions motošosejā superbike klasē.

Ne velti saka - rezultāts liecina par darītāju. Sezonas sasniegumi liecina par motosporta nozīmību Latvijas sporta dzīvē – Eiropā un pasaulē esam starp labākajiem. Kā uzrunā norādīja Kaspars Cveiģelis, LaMSF prezidents, „čempions, tas ir cīnītājs, uzvarētājs un iekarotājs. Jo motosports, tā ir cīņa bez kompromisiem, tā ir cīņa ar sevi, tehniku un konkurentiem” un „šis bija pasākums par godu mūsu varoņiem. Paldies ikvienam, kas piedalījās ceremonijā.”

Līdz ar pārmaiņām Latvijas motosporta dzīvē veiksmīgi sākta jauna tradīcija – čempionu balvas pasniegšanas ceremonija. „Par padarīto jāsaņem pienācīgs atalgojums, un tā bija motivācija noorganizēt labu un interesantu pasākumu. Paldies atbalstītājiem un apmeklētājiem, kas piedalījās pasākumā. Tradīcijai jāturpinās ar jauniem sasniegumiem un jauniem sportistiem, kas sasniedz Latvijas motosporta virsotnes. Uz tikšanos nākamgad,” norādīja Sandra Sāre, pasākuma organizatore.

2005. gada Latvijas čempioni motosportā:

motokrosā: Jānis Kārkliņš - 65 ccm klase; klubs IK „Auseklis”; Dāvis Līvs - 85 ccm klase; klubs „Elkšņi -95” ; Filips Kempelis -125 ccm klase; klubs „Kemko Team” Ivo Šteinbergs - open klase; klubs „Rodeo”; Alvis Tribockis/Māris Kirilko - blakusvāģu klase; klubs „Kemko Team” endurokrosā: Raivis Elksnis - 85 ccm; klubs „Manass” Eduards Stefanovičs - 125 ccm junioru klase; klubs „Motosports RT” Māris Kleinbergs - 125 ccm klase; klubs „Yamaha RT” Intars Janbergs - 500 ccm klase; Jānis Vinters - četrtaktu klase; klubs „SAF Mototeam Riga”. enduro: Edgars Siliņš - 85 cmm klase; klubs „Motosports RT” Kristiāns Evarsons - 125 ccm junioru klase; klubs „Yamaha RT” Jānis Vinters - A klase; klubs „SAF Mototeam Riga”. motošosejā: Agris Neija - superbike klase; klubs „Autofavorīts” Juris Svarinskis - supersport 600 klase; klubs „Daugava” triālā: Renārs Agarskis - absolūtais čempions; klubs „Agarska TK” Andris Grīnfelds - zēnu klase; klubs „Agarska TK” Kaspars Vērnieks - jauniešu klase; klubs „Agarska TK” Kristaps Skudra - velotriāla klase; klubs „Karters” supermoto: Mika Heina - 85 ccm klase; klubs „Parnu” Erkki Silvasti - open klase; klubs „Konn” spīdvejā: Slawomir Dudek - čempions spīdvejā; Polija Kjasts Podžuks - jauniešu čempions; klubs „Latvijas spīdveja centrs” skijoringā: Ainārs Dzalbs/Viesturs Stūpesteps – lielā meistaru klase; klubs „Elkšņi - 95”; Raivis Zolmanis/Mikus Neško – mazā meistaru klase; klubs „Saldus 2000”; Raivis Zolmanis/Gatis Zolmanis – lielā tautas klase; klubs „Saldus 2000”; Alberts Jansons/Egīls Novickis – mazā tautas klase; Kārlis Sabulis/Toms Liepiņš – zēnu klase.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu