Sprukts un Vasiļjevs met ripas Eiropā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažādās Eiropas hokeja līgās sekmīgi turpina spēlēt Latvijas izlases hokejisti un nedēļas nogalē ar rezultativitāti izcēlās uzbrucējs Jānis Sprukts un Herberts Vasiļjevs.

Sprukts guva savas komandas ceturtos vārtus Hēmenlinnas HPK spēlē ar Somijas meistarsacīkšu līdervienību Tamperes "Tappara" un palīdzēja izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru savā laukumā ar 4:2.

Tie bija Latvijas izlases centra spēlētāja sestie vārti sezonā, un ar deviņiem punktiem (6+3) rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš ir pakāpies uz 12. vietu. Sprukts ir otrs rezultatīvākais savā komandā un labākais pēc lietderības koeficienta (+8).

Hēmenlinnas klubs, kurš Somijas čempiontitulu pēdējoreiz izcīnīja 1949. gadā, šobrīd turnīra tabulā ieņem trešo vietu ar 26 punktiem. Līderi ar 28 punktiem vēl aizvien ir "Tappara", bet punkts mazāk ir divu pēdējo gadu čempioniem Oulu "Karpat".

Pagājušajā nedēļā līgumu ar HPK komandu parakstīja arī Latvijas aizsargs Kaspars Astašenko, taču šajā spēlē viņa vārds vēl nebija ierakstīts komandas pieteikumā.

Vācijas Bundeslīgas meistarsacīkstēs ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Herberts Vasiļjevs, palīdzot Krēfeldes "Pinguine" savā laukumā ar 10:2 uzvarēt Augsburgas "Panther".

Tie bija Vasiļjeva septītie vārti sezonā.

Ar 20 punktiem "Pinguine" ieņem septīto vietu turnīra tabulā, bet "Panther" ar 15 punktiem ieņem 11. pozīciju.

"Panther" spēlējošais Latvijas izlases aizsargs Arvīds Reķis rezultativitātes punktus šoreiz neguva.

Vasiļjeva rēķinā šajā sezonā ir desmit punkti (7+3), un ar septiņiem vārtiem viņš ir savas komandas labākais snaiperis.

Reķis ir rezultatīvākais aizsargs savā komandā ar pieciem punktiem.

Latviešu hokejistu derbijs notika arī Zviedrijas elites līgā, kur Rodrigo Laviņa "Brynas" savā laukumā ar 5:4 pieveica "Mora IK", kur spēlē Atvars Tribuncovs.

Latvijas izlases aizsargi rezultatīvitātes punktus neguva. "Brynas" ar 15 punktiem ieņem ceturto vietu, bet "Mora IK" ir devītajā pozīcijā ar septiņiem punktiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu