Rallijreidu komanda "Rīga" gatavojas startam Dakarā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.septembrī Ādažu militārā poligona smiltājos rallijreidu komanda Rīga jeb "Riga Rally Raid Team" iepazīstināja ar braucēju sastāvu un tehniku rallijam - maratonam "Lisabona - Dakara 2006". Kā pavēstīja komandas menedžeris Didzis Zariņš, kurš 2005.gada "Dakarā" startēja kopā ar Māri Saukānu, rallijreida popularitāte likusi organizatoriem atteikt trīs "OSCar" automobiļu piedalīšanos 2006.gada sacensībās, tādējādi 31.decembrī uz starta Portugāles galvaspilsētā Lisabonā stāsies divi "Ogres Servisa Centrā" būvēti un uzlaboti "OSCar".

Vienu no tiem pilotēs Māris Saukāns, bet stūrmaņa vietu ieņems "OSCar" konstruktors un pieredzējis autosportists Andris Dambis. Ekipāža šādā sastāvā jau izmēģinājusi spēkus cross-country pasaules čempionātā Tunisijā, kur kopvērtējumā ieņēma augsto 8.vietu un savā klasē - trešo, priekšā palaižot tikai tādas rallijreidu zvaigznes kā Luks Alfāns un Hiroši Masuoka. Augustā Māris Saukāns kopā ar stūrmani Uldi Dzeni uzvarēja rallijreidā "Hungarian Baja". Rallijreidā "Barselona - Dakara 2005" Saukāns/Zariņš ieņēma 45.vietu, taču sacensību gaitā viņiem izdevās iekļūt arī pirmajā divdesmitniekā.

Otru "OSCar" vadīs Jānis Āzis, kuram šī būs jau trešā Dakara, un ceļa leģendu lasīs Ainārs Princis, ar kuru Āzis brauca kopā 2005.gada rallijreidā. Toreiz viņiem izdevās izcīnīt 38.vietu un vairākus labus rezultātus atsevišķos ātrumposmos. Āzim tāpat kā Saukānam par labāku rezultātu finišā neļāva cīnīties smilšu vētra un nepietiekami degvielas krājumi septītajā ātrumposmā. Kā izteicās abu ekipāžu piloti, iepriekšējo sacensību kļūdas un pieredze tiks ņemtas vērā. "Būšu mazliet pacietīgāks," atzina Māris Saukāns.

Rallijreidā startēs arī divi motociklisti. Jānis Vinters ir labi pazīstams Latvijas līdzjutējiem un ne tikai viņiem vien, jo jau pirmajā dalības gadā pārsteidza visus ar rezultātiem pirmajā desmitniekā. Diemžēl 2005.gadā, tāpat kā 2004.gadā, Jānim neizdevās finišēt, jo ceļā uz, iespējams, pirmo uzvaru Dakaras ātrumposmā viņš piedzīvoja kritienu. Šogad Vinters nestartēs viens, bet gan kopā ar Jāni Gaveiku. Abi motosportisti izteicās, ka šoreiz galvenais mērķis ir Dakara jebkurā vietā rezultātu tabulā, turklāt abi brauks kopā, lai sniegtu atbalstu viens otram sarežģījumu gadījumā.

Rallijreids "Lisabona - Dakara 2006" sāksies 31.decembrī un noslēgsies 15.janvārī. Dalībniekiem būs jāveic garš un nogurdinošs ceļš no Portugāles līdz Senegālai, iebraucot arī Spānijā, Marokā, Maurtiānijā, Mali un Gvinejā. Jau ceturto gadu ikdienas reportāžas no rallijreida demonstrēs televīzijas kanāls TV5, turklāt, sākot ar pirmo Āfrikas ātrumposmu, katru dienu tiks pārraidīta speciālreportāža par Latvijas sportistu gaitām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu