Dakāra nežēlo pat pasaules čempionu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dakāras rallija sestajā 492 km garajā posmā trešdien avarēja un no turpmākās cīņas izstājās kopvērtējuma līderis automašīnu konkurencē Kolinss Makrejs. Tajā pašā laikā labi nobrauca Jāņa Āža un Māra Saukāna pilotētās Latvijas ekipāžas, vēl vairāk pakāpjoties uz augšu rallija kopvērtējumā.

Skotu autobraucējs Kolinss Makrejs šīsdienas ātrumposma 410 km vienā no daudzajiem palēcieniem zaudēja kontroli pār savu Nissan sacīkšu auto, kā rezultātā apmeta vairākus kūleņus. Gan Makrejs, gan viņa stūrmane Tīna Tornere tika cauri sveikā bez nopietniem savainojumiem. Makrejam ir nelieli redzes traucējumi, bet Tornerei problēmas ar muguru. Par posma uzvarētāju kļuva francūzis Stefans Peteransels ar Mitsubishi, kas finišā par piecām minūtēm 58 sekundēm apsteidza komandas biedru Hiroši Masuoku. Trešais, septiņas minūtes un 26 sekundes aiz uzvarētāja finišēja viņa tautieties Bruno Sabī ar Volkswagen, kas tagad ir kļuvis par līderi kopvērtējumā. Fantastisks starts sestajā Dakāras posmā izdevās Jāņa Āža un Aināra Prinča ekipāžai, kas spēja atkārtot Saukāna/Zariņa otrdien sasniegto rallija labāko rezultātu - 26.vietu etapā. Āzis un Princis Peteranselam zaudēja stundu, 8 minūtes un 36 sekundes, savukārt Māra Saukāna pilotētais OSCARs mērķi sasniedza 40.vietā - stundu, 34 minūtes un 51 sekundi aiz uzvarētājiem. 86. pozīciju sestajā posmā ieņēma trešā Latvijas ekipāža Igors Skoks/Agris Piķis, trīs stundas, deviņas minūtes un 16 sekundes aiz uzvarētāja. Kopvērtējumā Saukāns ar Zariņu vēl par divām vietām ir pakāpušies uz augšu un tagad ir 23. pozīcijā divas stundas, 15 minūtes un 36 sekundes aiz līdera Sabī. Taču rītdienas posma sākumā, ielūkojoties atpakaļskata spoguļos, viņi iespējams jau redzēs Āža un Prinča dzelteno OSCARu. Pēc veiksmīgā sestā posma, pēdējiem ir padevies varens "lēciens" uz augšu. Kopvērtējumā tie ir apsteiguši pusi no priekšā braucošajiem un no 50. pozīcijas pakāpušies jau uz 24. vietu (!) tikai piecas minūtes un 22 sekundes aiz Saukāna un Zariņa. Skoka pilotētā ekipāža kopvērtējumā ir noslīdējusi uz 55. pozīciju. Cīņa par pirmo vietu automāšīnu konkurencē šobrīd ir ļoti sīva, jo kopvērtējuma līderis Sabī tuvāko sekotāju Luku Alfānu apsteidz tikai par 40 sekundēm. Trešā, pagaidām ir vācieties Jutas Klainšmites pilotētā Volkswagen ekipāža. Motociklu konkurencē, kur otrdien krita un no turpmākajām sacīkstēm izstājās latvietis Jānis Vinters, uzvaru posmā izcīnīja divkārtējais Dakāras čempions itālis Fabricio Meoni, par minūti un 38 sekundēm apsteidzot norvēģi Palu Andersu Ulevaseteru. Par līderi kopvērtējumā ir kļuvis francūzis Sirils Desprē, kurš posmā bija ceturtais, bet tuvāko sekotāju Marku Komā apsteidz tikai par 35 sekundēm. 47 gadus vecais Meoni ir pakāpies uz trešo vietu, minūti un 16 sekundes aiz Desprē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu